Beneficiile ceaiului de nucşoară asupra sănătăţii

1 79281 original jpg jpeg

Originar din India, ceaiul de nucşoară are o aromă puternică, unică, şi este apreciat de milioane de oameni din întreaga lume după ce îl gustă. Datorită proprietăţilor pe care le are, ceaiul de nucşoară este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, sistem imunitar slăbit, infecţii respiratorii, deficienţă de fier, obezitate, indigestie.

Ceaiul de nucşoară nu este servit simplu, ci este combinat cu lapte sau alte condimente care-i dau un gust diferit. Şi, pentru că este foarte sănătos, iată care-i sunt beneficiile:

Îmbunătăţeşte digestia

Nivelul de acid gastric creşte după ce mâncăm, provocând arsurile sau balonarea. Însă pentru a preveni toate aceste probleme digestive, ar trebui să bei o ceaşcă de ceai de nucşoară după ce termini de mâncat.

Combate congestia

Dacă eşti răcită sau tuşeşti, bea o ceaşcă de ceai de nucşoară pentru a combate congestia, durerea de gât şi tusea. Proprietăţile ceaiului vor curăţa sistemul respirator, eliminând mucusul.

Stimulează fluxul sangvin

Două ceşti de ceai de nucşoară pe zi pot stimula fluxul sangvin în toate ţesuturile corpului, redându-i pielii strălucirea naturală şi îmbunătăţind funcţiile diferitelor organe. În plus, fierul prezent în nucşoară stimulează producţia de celule roşii.

Menţine inima sănătoasă

Ceaiul de nucşoară este bun pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Nivelul ridicat de potasiu prezent în nucşoară reduce valorile ridicate ale tensiunii arteriale. Potasiul este un vasodilator care previne blocarea arterelor şi a vaselor de sânge, reducând riscul de atac de cord.

Ameliorează şi combate durerea de cap

Te doare capul? Bea o ceaşcă de ceai de nucşoară - compuşii din băutură vor relaxa muşchii şi vor elimina stresul. După ce vei începe să bei ceai de nucşoară, vei observa că durerea de cap nu mai este prezentă la fel de prezentă şi că nici nu mai este intensă.

Cum prepari ceaiul de nucşoară:

Prepararea ceaiului de nucşoară este foarte simplă şi uşoară. Ai nevoie de apă şi nişte nucşoară măcinată.

Pune la fiert 250 ml apă, apoi adaugă nucşoara măcinată. După 5 minute de lăsat la infuzat, strecoară ceaiul obţinut într-o cană, adaugă două linguri de zahăr sau miere şi laptele (3 linguri) - opţional. Amestecă în băutură cu o lingură. Se serveşte cald!

Credit foto: www.boldsky.com



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg