Beneficiile ceaiului de nucşoară asupra sănătăţii

1 79281 original jpg jpeg

Originar din India, ceaiul de nucşoară are o aromă puternică, unică, şi este apreciat de milioane de oameni din întreaga lume după ce îl gustă. Datorită proprietăţilor pe care le are, ceaiul de nucşoară este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, sistem imunitar slăbit, infecţii respiratorii, deficienţă de fier, obezitate, indigestie.

Ceaiul de nucşoară nu este servit simplu, ci este combinat cu lapte sau alte condimente care-i dau un gust diferit. Şi, pentru că este foarte sănătos, iată care-i sunt beneficiile:

Îmbunătăţeşte digestia

Nivelul de acid gastric creşte după ce mâncăm, provocând arsurile sau balonarea. Însă pentru a preveni toate aceste probleme digestive, ar trebui să bei o ceaşcă de ceai de nucşoară după ce termini de mâncat.

Combate congestia

Dacă eşti răcită sau tuşeşti, bea o ceaşcă de ceai de nucşoară pentru a combate congestia, durerea de gât şi tusea. Proprietăţile ceaiului vor curăţa sistemul respirator, eliminând mucusul.

Stimulează fluxul sangvin

Două ceşti de ceai de nucşoară pe zi pot stimula fluxul sangvin în toate ţesuturile corpului, redându-i pielii strălucirea naturală şi îmbunătăţind funcţiile diferitelor organe. În plus, fierul prezent în nucşoară stimulează producţia de celule roşii.

Menţine inima sănătoasă

Ceaiul de nucşoară este bun pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Nivelul ridicat de potasiu prezent în nucşoară reduce valorile ridicate ale tensiunii arteriale. Potasiul este un vasodilator care previne blocarea arterelor şi a vaselor de sânge, reducând riscul de atac de cord.

Ameliorează şi combate durerea de cap

Te doare capul? Bea o ceaşcă de ceai de nucşoară - compuşii din băutură vor relaxa muşchii şi vor elimina stresul. După ce vei începe să bei ceai de nucşoară, vei observa că durerea de cap nu mai este prezentă la fel de prezentă şi că nici nu mai este intensă.

Cum prepari ceaiul de nucşoară:

Prepararea ceaiului de nucşoară este foarte simplă şi uşoară. Ai nevoie de apă şi nişte nucşoară măcinată.

Pune la fiert 250 ml apă, apoi adaugă nucşoara măcinată. După 5 minute de lăsat la infuzat, strecoară ceaiul obţinut într-o cană, adaugă două linguri de zahăr sau miere şi laptele (3 linguri) - opţional. Amestecă în băutură cu o lingură. Se serveşte cald!

Credit foto: www.boldsky.com