Beneficiile ceaiului de nucşoară asupra sănătăţii

1 79281 original jpg jpeg

Originar din India, ceaiul de nucşoară are o aromă puternică, unică, şi este apreciat de milioane de oameni din întreaga lume după ce îl gustă. Datorită proprietăţilor pe care le are, ceaiul de nucşoară este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, sistem imunitar slăbit, infecţii respiratorii, deficienţă de fier, obezitate, indigestie.

Ceaiul de nucşoară nu este servit simplu, ci este combinat cu lapte sau alte condimente care-i dau un gust diferit. Şi, pentru că este foarte sănătos, iată care-i sunt beneficiile:

Îmbunătăţeşte digestia

Nivelul de acid gastric creşte după ce mâncăm, provocând arsurile sau balonarea. Însă pentru a preveni toate aceste probleme digestive, ar trebui să bei o ceaşcă de ceai de nucşoară după ce termini de mâncat.

Combate congestia

Dacă eşti răcită sau tuşeşti, bea o ceaşcă de ceai de nucşoară pentru a combate congestia, durerea de gât şi tusea. Proprietăţile ceaiului vor curăţa sistemul respirator, eliminând mucusul.

Stimulează fluxul sangvin

Două ceşti de ceai de nucşoară pe zi pot stimula fluxul sangvin în toate ţesuturile corpului, redându-i pielii strălucirea naturală şi îmbunătăţind funcţiile diferitelor organe. În plus, fierul prezent în nucşoară stimulează producţia de celule roşii.

Menţine inima sănătoasă

Ceaiul de nucşoară este bun pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Nivelul ridicat de potasiu prezent în nucşoară reduce valorile ridicate ale tensiunii arteriale. Potasiul este un vasodilator care previne blocarea arterelor şi a vaselor de sânge, reducând riscul de atac de cord.

Ameliorează şi combate durerea de cap

Te doare capul? Bea o ceaşcă de ceai de nucşoară - compuşii din băutură vor relaxa muşchii şi vor elimina stresul. După ce vei începe să bei ceai de nucşoară, vei observa că durerea de cap nu mai este prezentă la fel de prezentă şi că nici nu mai este intensă.

Cum prepari ceaiul de nucşoară:

Prepararea ceaiului de nucşoară este foarte simplă şi uşoară. Ai nevoie de apă şi nişte nucşoară măcinată.

Pune la fiert 250 ml apă, apoi adaugă nucşoara măcinată. După 5 minute de lăsat la infuzat, strecoară ceaiul obţinut într-o cană, adaugă două linguri de zahăr sau miere şi laptele (3 linguri) - opţional. Amestecă în băutură cu o lingură. Se serveşte cald!

Credit foto: www.boldsky.com



Recente

Cremsnit cu frisca  Sursa foto shutterstock 1063592393 jpg
shutterstock 635432609 jpg
ustensile bucătărie  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2470101607 jpg
Paste cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2228548909 jpg
Infuzie slabit  Sursa foto shutterstock 2503383545 jpg
Iisus  foto   Shutterstock jpg
megahn si harry jpg
shutterstock 1780811849 jpg
shutterstock 96238280 jpg
Gripa sezoniera  3 simptome care te trimit la camera de garda  Sursa foto shutterstock 2086092904 jpg
Briose cu crema de vanilie si fistic  Sursa foto shutterstock 190481408 jpg
pyjamas jpg
Exercitii de Pilates la perete  Sursa foto shutterstock 2439190907 jpg
Omleta cu spanac si fasole verde  Sursa foto shutterstock 1305046762 jpg
toaletă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 528917929 jpg
Rulada cu crema de vanilie si mandarine  Sursa foto shutterstock 2373229325 jpg
shutterstock 383146987 jpg
Patrick Swayze  foto   Shutterstock jpg