Ceaiul alb, aliatul siluetei perfecte

1 79120 original jpg jpeg

Originar din China, ceaiul alb este o băutură foarte sănătoasă, bogată în proprietăţi antioxidante şi antiîmbătrânire. Menţine pielea sănătoasă, scade colesterolul, infecţiile fungice şi previne efectele negative ale consumului excesiv de cafea. Şi cel mai important, ceaiul alb este aliatul siluetei perfecte.

Denumit şi „China White” sau „Fujian White”, ceaiul alb este obţinut din frunzele şi mugurii plantei, care sunt culese înainte de a ajunge la maturitate. În acest fel este obţinută aroma uşoară şi culoarea băuturii. Denumirea provine de la culoarea mugurilor, care este alb-argintie.

Ceaiul alb are mai multe beneficii asupra sănătăţii, şi anume:

Îmbunătăţeşte aspectul pielii

Ceaiul alb are efecte pozitive asupra pielii. Potrivit unui studiu recent, proprietăţile şi compuşii activi din ceaiul alb protejează tegumentul de razele ultraviolete ale soarelui. Prezenţa antioxidanţilor în băutură încetineşte procesul de îmbătrânire pentru o perioadă mai lungă.

Favorizează pierderea în greutate

Ceaiul alb este considerat aliatul siluetei perfecte, deoarece stimulează pierderea în greutate. Potrivit unui studiu recent, ceaiul alb încetinesc genele adipoase care sunt un proces de formare a celulelor grase. Prin urmare, bea în fiecare măcar o ceaşcă de ceai alb – este benefic în reducerea numărului de kilograme nedorite.

Previne infecţiile orale

Ceaiul alb este sursă importantă de flavonoide, polifenoli şi tianină. Toţi aceşti compuşi menţin gura curată şi lipsită de bacterii. În plus, este băutura care protejează dinţii de carii şi previne respiraţia urât mirositoare.

Este recomandat diabeticilor

Simptomul cu care se confruntă diabeticii foarte des este setea. Dar, prin includerea în rutina zilnică a ceaiului alb, necesitatea de a bea apă foarte des poate fi mai rară. Ceaiul alb scade nivelul de glucoză şi îl stimulează pe cel de insulină.

Previne afecţiunile cardiovasculare

Flavonoidele prezente în ceaiul alb au efecte pozitive asupra sănătăţii cardiovasculare, deoarece aceşti compuşi previn hipertensiunea şi menţin inima sănătoasă. Consumul regulat de ceai alb reduce riscul de afecţiuni cardiovasculare.