Bujorul și mitul său. Povestea din spatele celei mai iubite flori din lume

Bujorul este o floare bogată și delicată, cu un parfum unic, care cucerește inimile oamenilor, încă din cele mai vechi timpuri.

image

Buchetele cu bujori sunt o alegere excelentă pentru fiecare ocazie, de la nunți la aniversări sau Ziua Mamei. Mai mult decât frumusețea acestuia, bujorul impresionează prin istoria mitologică bogată. Iată povestea din spatele celei mai iubite flori din lume!

În mitologia greacă antică, bujorul (în engleză Peony) a preluat numele de la Paeon, medicul zeilor, cunoscut pentru capacitatea lui de a vindeca pe oricine. Într-o zi, Paeon a folosit o rădăcină de bujor pentru a-l vindeca pe zeul Pluto, care era rănit după o luptă. De atunci, bujorul a fost considerat de zei o plantă medicinală, fiind asociat cu vindecarea.

De asemenea, tot în Grecia Antică se credea că bujorul are puterea de a alunga spiritele rele și era plantat în curțile oamenilor pentru a-i proteja.

Pe de altă parte, în cultura chineză, legenda spune că bujorul a fost o femeie frumoasă, de care împăratul a fost atras. În ciuda importanței lui, fata a refuzat avansurile împăratului. Pentru a o proteja de atenția nedorită a împăratului, zeii au transformat-o într-o floare superbă. Astfel, bujorul a devenit un simbol al frumuseții și al romantismului, crezând că aduce noroc și prosperitate.

Popularitatea bujorului nu se bazează doar pe mitologia sa. Floarea în sine este o adevărată minune a naturii. Bujorii sunt disponibili într-o varietate de culori, inclusiv roz, roșu, alb și galben, și vin într-o gamă largă de dimensiuni, de la flori mici și delicate până la flori mari și bogate. Unul dintre lucrurile care fac bujorul atât de special este parfumul său. Bujorii au un miros dulce, delicat, care este recunoscut instantaneu și este incredibil de atrăgător.

Bujorul este popular în întreaga lume pentru frumusețea, parfumul și semnificația sa. Istoria sa mitologică și povestea din spatele celei mai iubite flori din lume fac din bujor un simbol al vindecării, al romantismului și al norocului.

Sursă foto - Shutterstock