Ți se pare ciudat să vorbești cu plantele? Nici pe departe! Ce beneficii aduce

Dacă ești iubitor de flori și pasionat de grădinărit, cu siguranță, ești preocupat ca plantele tale să aibă parte de cea mai bună îngrijire. Dar știai că vorbitul cu ele le-ar putea ajuta să crească? Iar acesta nu este singurul avantaj. 

image

Ideea de a vorbi cu plantele poate să ți se pară ciudată, însă specialiștii spun exact contrariul. De fapt, în cadrul unui sondaj realizat de „Trees.com‟, aproape jumătate din cei 1250 de oameni chestionați au spus că obișnuiesc să le vorbească florilor. Mai interesant este că două treimi dintre acești oameni au declarat că discuțiile cu plantele ajută la creșterea lor. 

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre plantarea și cultivarea lalelelor 

Expertul în grădinărit Lina Cowley a spus pentru „Best Life‟ că vorbitul cu plantele este, cu adevărat, o idee bună: „Plantele sunt organisme vii și, ca orice ființe vii, ele răspund la mediul lor.‟ De asemenea, specialistul Jen Stark a punctat: „Mai multe studii au arătat că vorbitul cu plantele și muzica au un efect stimulativ asupra creșterii lor. O teorie ar fi cea conform căreia plantele sunt sensibile la vibrații și că vorbitul aproape de ele formează o vibrație care le promovează creșterea. O altă teorie este că vorbitul cu plantele crește nivelul de dioxid de carbon din jurul lor, ceea ce încurajează fotosinteza și creșterea.‟ 

Teoriile specialiștilor sunt susținute de studii. De exemplu, un studiu realizat în anul 2009, de către Societatea Regală de Horticultură din Marea Britanie, a constatat că roșiile cresc mai repede când „aud‟ voci feminine.  

Citește și: Îngrășământ pentru flori. Tu știi cum să îl folosești corect? 

Alte studii s-au concentrat pe muzică. De exemplu, o cercetare din 2015 și publicată în „Journal of Integrative Sciences, Innovation and Technology‟, a demonstrat că muzica a ajutat gălbenelele să prospere, indiferent dacă li s-au fredonat piese indiene sau melodii de meditație. În schimb, zgomotele au avut efecte negative asupra creșterii plantelor. 

Vorbitul cu plantele reduce stresul 

Astfel, pe lângă faptul că te asiguri că plantele tale cresc mai repede, discuțiile cu plantele sunt benefice și pentru sănătatea ta mintală. Expertul Lawn Love a declarat pentru „Best Life‟: „Vorbitul cu plantele poate ajuta la reducerea stresului și la îmbunătățirea sănătății mintale, oferind un sentiment de calm și conexiune. Poate fi, de asemenea, o formă de atenție, ajutând oamenii să se concentreze asupra prezentului și să cultive un sentiment de pace și bunăstare‟. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg