Câini care iubesc zăpada

1 66783 original jpg jpeg

Stratul de nea care se aşterne iarna nu-i bucură doar pe copii. Căţeii blănoşi şi jucăuşi intră în anotimpul lor preferat. Anumite rase sunt chiar veritabili fii ai zăpezii, pentru că iubesc temperaturile scăzute.

S-au adaptat la condiţiile de climă şi,datorită calităţilor lor,au devenit ajutoare de nădejde ale omului. În ţările nordice,unii câini trag la sanie,alţii adună turmele de reni sau salvează schiorii din nămeţi.

Husky,nordicul cu ochi albaştri

Husky Siberian este un câine pentru oamenii cu personalitate puternică,pentru că are o fire independentă. Caracteristică îi este privirea metalică şi albastră.

În ţările de origine,Husky au fost folosiţi drept câini de sanie,putând parcurge distanţe mari şi fiind rezistenţi la frig. În zilele noastre,sunt folosiţi mai puţin ca animale de tracţiune. Participă însă la curse,unde câştigă frecvent locul întâi.

Sunt vânători înnăscuţi:pisicile,hamsterii sau porcuşorii de Guinea sunt o pradă pentru ei,aşa că nu e recomandat să-l ţii cu alte animăluţe în casă. Este un câine prietenos,activ şi nu este agresiv.

Samoyed,câinele Siberiei

Rasa şi-a luat numele de la tribul Samoyed din Siberia şi este recunoscută prin rezistenţa ei la frig. Iniţial,câinii Samoyed au fost crescuţi ca să tragă la sanie,să mâne turmele de reni şi să-i încălzească pe stăpâni.

Blana deasă şi subpărul catifelat şi dens îi fac capabili să reziste la temperaturi foarte scăzute. Cele mai importante expediţii polare s-au făcut cu sănii trase de câini Samoyed. Marea lor calitate este perceperea emoţiilor umane.

Adoră zăpada şi le plac mult copiii. Au o fire blândă,sunt veseli şi aspectul de ursuleţ alb,zâmbitor,te face să te îndrăgosteşti la prima vedere.

Akita Inu,idolul Japoniei

Câinele naţional al Japoniei,declarat monument natural,face parte dintr-o rasă foarte veche. Iniţial,a fost câine de vânătoare,apoi a fost utilizat în luptă,în poliţie şi în armată.

Foarte curat şi uşor de întreţinut,poate trăi foarte bine şi în apartament. Specific acestei rase este faptul că „nu miroase a câine”. Este ascultător,răbdător şi iubeşte copiii.

Se spune că japonezele îşi lăsau uneori copiii în grija şi paza câinilor Akita. Nu este un câine lătrător,dar uneori poate să urle.

Nu-i place singurătatea,scopul lui este să-şi proteje stăpânul şi să stea în compania acestuia. Îşi urmează stăpânul prin toată casa,strecurându-i-se printre picioare. Deci,dacă eşti o persoană ocupată,nu ţi se potriveşte acest câine!