Calendarul pregătirilor casei pentru nuntaşi

1 54528 original jpg jpeg

Pe măsură ce data nunţii se apropie, simţi cum se pune în mişcare toată familia. Partea cea mai grea le revine nu doar mirilor, ci şi rudelor, care vor începe alături de voi pregătirile pentru primirea oaspeţilor.

Ca să nu pierdeţi nimic din vedere,aveţi nevoie de un plan bine pus la punct.

5 săptămâni până la nuntă:„Eliberarea“ odăilor

Un prim pas al acţiunii „Casă curată pentru nuntaşi“ este să scăpaţi de toate lucrurile de prisos,pentru a crea cât mai mult spaţiu şi ca să primiţi oaspeţii care au nevoie de găzduire într-o locuinţă aerisită şi încăpătoare. Dacă şi voi aveaţi obiceiul să strângeţi toate mărunţişurile,e o ocazie bună să faceţi o triere. Lucrurile de care nu aveţi nevoie tot timpul se pot depozita în debara sau în boxa de la subsolul blocului.

4 săptămâni până la nuntă:Mica renovare

Dacă n-aţi mai vopsit de mult pereţii şi aspectul locuinţei lasă de dorit,n-ar fi rău să alegeţi împreună câteva camere în care vor fi primiţi nuntaşii,pentrua da o mână de lavabilă sau pentru a redecora. Nu uita de hol şi sufragerie! Optează pentru materiale cu uscare rapidă şi vei scurta timpul de lucru.

2 săptămâni până la nuntă:Curãţenia generalã

Indiferent că eşti mireasă,soacră ori naşă,emoţiile nunţii trebuie să te fi cuprins deja. Te simţi agitată? Curăţenia are uneori efect de calmare. Începe prin a curăţa casa după văruirea pereţilor şi continuă cu spălarea geamurilor,a perdelelor,a cuverturilor,a faianţei şi a gresiei,apoi cu aspirarea covoarelor,cu împrospătarea căzii,a toaletei şi a chiuvetelor. Suprafeţele emailate se pot recondiţiona şi ele cu un email acrilic cu uscare rapidă.

1 săptămână până la nuntă:Ultimele retuşuri

În ultimele zile rămase până la venirea oaspeţilor,profită să faci cele din urmă pregătiri:şters praful cu spray-uri antistatice,pentru efect îndelungat,călcat perdele şi ceruit parchetul. Începe din cel mai îndepărtat colţ al camerei şi aplică două-trei straturi subţiri de ceară cu un mop plat.

După fiecare aplicare,aşteaptă circa 45 de minute,pentru uscare. Tot în ultima săptămână,îngrijeşte-te să ai pregătite spaţiile de odihnă pentru nuntaşii care vor înnopta la voi,scaune îndeajuns de multe,precum şi o masă extensibilă. În sufragerie,  creează loc pentru ca lumea să se poată mişca în voie,aşezând masa pe o latură a camerei,unde vei aduce antreurile,gustările şi băuturile. Dacă mai ai vreme,poţi decora şi camera de primire cu flori şi panglici,după preferinţe.

Extrapont

Dacă vrei ca pozele de la nuntă să-ţi iasă bine,camera în care va avea loc gătitul miresei şi în care ea va fi găsită de mire trebuie să fie cât mai spaţioasă şi fără prea multe decoraţiuni.