Câştigă spaţiu suplimentar

1 65215 original jpg jpeg

O soluţie practică şi decorativă de utilizare la maximum a spaţiului din bucătărie o constituie rafturile şi corpurile suspendate. Iată câteva variante...

În funcţie de mărimea bucătăriei,îţi organizezi şi spaţiile de depozitare. Dacă bucătăria este locul în care familia se reuneşte cel mai des,ţine cont de faptul că ai nevoie de mai mult loc pentru masă şi scaune.

Dulapurile pot fi suspendate şi pe peretele opus blatului de lucru,cu condiţia să le fixezi la o înălţime accesibilă tuturor,dar să nu incomodeze circulaţia prin bucătărie. Ai grijă ca toate corpurile să fie bine fixate în perete şi să suporte fără probleme greutatea obiectelor pe care le depozitezi.Rafturile,o soluţie ideală

Dacă dulapurile nu sunt suficiente pentru a depozita toate lucrurile de care ai nevoie în bucătărie,apelează la rafturi. Le poţi aşeza pe etajere sub dulapuri şi pot deveni chiar obiecte decorative.

Pe ele stau foarte bine vase colorate,obiecte diverse şi surse suplimentare de lumină. O soluţie ingenioasă de mărire a spaţiului de depozitare sunt suporturile care se fixează direct pe uşă sau diverse cârlige pentru prosoapele de bucătrie,şorţul gospodinei şi mănuşa de scos tava din cuptor.

Truc

Peretele de lângă aragaz,de exemplu,poate fi folosit drept „cuier” pentru capace,polonice,spumieră şi palete de lucru. Fixează un grilaj prevăzut cu cârlige,de care agăţi ustensilele necesare pentru gătit. Vor fi la îndemână şi nu vor ocupa loc în sertare.