Cât detergent de rufe este bine să folosești la fiecare spălare

Pentru o spălare corectă a rufelor, este necesar să folosești o cantitate optimă de detergent - nici prea mult, nici prea puțin. Dar cum îți dai seama cât este bine să pui la fiecare spălare? Îți spunem în rândurile de mai jos! 

image

Detergentul de rufe este un produs esențial în gospodărie, fie că este pudră, lichid sau sub formă de capsulă. Alegerea unui detergent de calitate face o diferență semnificativă în curățarea rufelor, la fel și cantitatea folosită la spălare. 

Când folosești o cantitate prea mică, petele nu se curăță corespunzător, dar și când folosești prea mult detergent este o problemă, pentru că în țesături rămân reziduuri care decolorează rufele și irită pielea. Așadar, de cât detergent au nevoie rufele tale? 

Citește și acest articol: Secretele hainelor frumos mirositoare, fără cantități suplimentare de parfum sau detergent 

Cantitatea necesară depinde de tipul detergentului (lichid, pudră sau capsulă), de dimensiunea încărcăturii mașinii tale și de tipul aparatului.

Există două tipuri de mașini de spălat rufe: de eficiență ridicată și standard. După cum sugerează și numele, mașinile de spălat cu eficiență ridicată necesită mai puțină apă, detergent și energie electrică pentru a finaliza un program, iar dacă ai una, verifică în manualul de instrucțiuni care este cantitatea recomandată de detergent, deoarece este important pentru longevitatea aparatului tău! 

În schimb, dacă ai o mașină de spălat standard, cantitatea de detergent variază în funcție de cantitatea rufelor și de cât de murdare sunt. Îți recomandăm să folosești lingura de măsurat! 

Cât detergent lichid se pune la o spălare 

Dacă tamburul mașinii de spălat rufe este pe jumătate plin, este recomandat să folosești 1 capac cu detergent lichid. Dacă este pe trei sferturi plin, pune 4-5 linguri (măsuri), iar dacă tamburul este plin, pune 5-8 linguri. 

Vezi și: Cum prelungești viața mașinii de spălat rufe. Verifică și buzunarele! 

Cât detergent pudră se pune la o spălare

Dacă tamburul mașinii de spălat rufe este pe jumătate plin, folosește 3 linguri de detergent pudră. Dacă este pe trei sferturi plin, pune 5 linguri, iar dacă tamburul este plin, folosește cel mult 8 linguri. 

Cât detergent capsule se pune la o spălare 

Detergentul în capsule este deja măsurat, fiind cel mai ușor de folosit. Dacă tamburul mașinii de spălat rufe este pe jumătate plin, folosește 1 capsulă, dar dacă trebuie să speli mai multe rufe, pune 2 capsule. 

Pont: Pentru o curățare eficientă, este important să lași puțin spațiu în mașina de spălat rufe!

Sursă foto: Shutterstock