Ce se întâmplă dacă lași hainele umede în mașina de spălat rufe pentru o perioadă lungă de timp

Te-ai întrebat vreodată ce se poate întâmpla dacă îți vei lăsa hainele umede în mașina de spălat rufe pentru o perioadă lungă de timp? Este bine să eviți asta, deoarece rufele pot căpăta un miros închis, iar mașina poate să aibă de suferit. 

image

Unul dintre cele mai utile și folosite aparate electrocasnice din gospodărie este mașina de spălat rufe. Însă pentru a o utiliza pe o perioadă îndelungată, este necesar să scoți imediat hainele din ea după ce le-ai spălat. Dacă vei lăsa hainele umede în mașina de spălat pe o perioadă lungă de timp, umiditatea și temperaturile ridicate vor favoriza creșterea mucegaiului în interiorul aparatului electrocasnic. Mucegaiul duce la instalarea mirosurilor neplăcute și la posibile daune ale mașinii tale de spălat. 

Citește și: Lucrurile pe care să nu le pui niciodată în mașina de spălat rufe 

Hainele tale vor capăta un miros neplăcut 

Și hainele vor avea de suferit! Chiar și după 8 ore, rufele umede din mașina de spălat pot să dezvolte un miros de muegai, acru. „Acesta se datorează faptului că mediul cald și umed din interiorul mașinii de spălat este un teren optim pentru ca bacteriile și mucegaiul să se dezvolte pe țesături”, a spus expertul Joganes Godoy, pentru „Best Life”.

În plus, în timp, umiditatea poate slăbi materialul hainelor sale sau chiar poate provoca găuri. Acest lucru este valabil, mai ales, dacă lași hainele în interiorul mașinii de spălat mai mult de 24 de ore, menționează aceeași sursă.

Dacă observi că hainele tale au prins un miros neplăcut, adaugă în în rezervorul mașinii o jumătate de cană cu oțet în recipietul pentru detergent și alege un program de curățare. 

Citește și: Ce trebuie să pui în mașina de spălat, ca hainele să nu se mai decoloreze. Totul cu ingrediente accesibile și ieftine

Cel mai îngrijorător este că mediul umed și cald creat de hainele umede ar putea atrage insecte în locul în care este amplasată mașina de spălat rufe. Deoarece acești musafiri nepoftiți pot provoca daune casei tale, folosirea bicarbonatului de sodiu este o strategie bună pentru a scăpa de dăunători. Tot ce trebuie să faci este să tai câteva felii de lămâie, să presari pe ele bicabonat și să le aplici în zonele cu probleme pe care le-ai curățat deja anterior. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

femeie care se uită la filme  foto   Shutterstock jpg
Cate minute de miscare trebuie sa faci zilnic  Sursa foto shutterstock 1660419799 jpg
cum sa cureti ceapa fara sa plangi jpg
Inele calamar  Sursa foto shutterstock 61428439 jpg
Antrenoare de fitness jpg
vacanta antalya jpg
Biscuiti cu unt de arahide  Sursa fotoshutterstock 1707014170 jpg
femeie fericită singura jpg
mancare de tip fast food jpg
Salata cu avocado  Sursa foto shutterstock 1735987730 jpg
clickpentrufemei ro (4) jpg
in casa miroase frumos  jpg
trezire nocturna jpg
Varza calita cu carnati  Sursa foto shutterstock 1283661280 jpg
Cate banane ar trebui sa mananci zilnic  Sursa foto shutterstock 153644090 jpg
Fursecuri fragede  Sursa foto shutterstock 539267845 jpg
Efecte apa de trandafiri si cum s o prepari in casa  Sursa foto shutterstock 411614062 jpg
femeie care merge  foto   Shutterstock jpg
Napolitane cu gem si crema  Sursa foto shutterstock 538571893 jpg
zona relaxare birou jpg