Secretele hainelor frumos mirositoare, fără cantități suplimentare de parfum sau detergent

Dacă îți dorești să descoperi cum să faci ca hainele tale să miroasă și mai frumos, dar fără să folosești o cantitate suplimentară de parfum sau detergent, aceste sfaturi îți vor fi de folos!  

image

Mirosul plăcut de haine curate și proaspete poate fi obținut prin diverse metode, dar nu neapărat prin folosirea unei cantități suplimentare de detergent.

Un lucru esențial este să cureți și să elimini mirosurile neplăcute din mașina automată de spălat rufe. Asta pentru că, în timp, acest aparat poate să dezvolte un miros de mucegai din cauza apei, murdăriei și detergenților. Pentru a igieniza mașina automată de spălat rufe, pur și simplu, adaugă în compartimentul pentru clătirea hainelor 1-2 căni cu oțet alb și pornește mașina la un program cu apă fierbinte, fără haine în ea. Apoi, pornește din nou mașina la programul„dezinfectare”, dacă aceasta are o astfel de opțiune. Dacă nu beneficiezi de acest program, pornește mașina la cel mai lung ciclu posibil.

În plus, dacă ai o mașină de spălat haine cu încărcare frontală, nu uita să cureți garnitura de cauciuc de la ușa mașinii, care poate să atragă reziduuri de săpun și apă murdară! Pentru a o curăța, pur și simplu, folosește o cârpă umedă și oțet alb. 

Citește și: Lucrurile pe care să nu le pui niciodată în mașina de spălat rufe 

Un alt truc eficient este să adaugi o cantitate mică de haine în mașina de spălat. Este important să nu pui haine în mașină la capacitatea sa maximă, deoarece rufele nu se vor mai spăla la fel de bine, iar mirosurile vor persista. Și folosirea în exces a detergentului poate să împiedice curățarea optimă a hainelor, deoarece în timpul spălării se formează prea multă spumă, iar rufele se vor clăti și curăța mai greu. 

Este important și ce faci după spălare! 

După ce hainele tale s-au spălat, scoate-le imediat din mașina de spălat! Asta pentru că dacă le vei uita înauntru, acestea vor căpăta un miros închis, de mucegai. Și uscarea completă, în aer liber, previne mirosurile neplăcute pe care hainele le pot căpăta în dulap. 

Pont: Bicarbonatul de sodiu neutralizează mirosurile neplăcute. Tot ce trebuie să faci este să pui un castron mic cu bicarbonat de sodiu în partea de jos a dulapului, iar hainele tale vor mirosi frumos între spălări. De asemenea, folosirea uleiurilor esențiale este o altă modalitate ușoară de a face hainele să miroasă frumos. Pur și simplu, amestecă cu apă câteva picături de ulei esențial (solubil) și pulverizează pe haine înaine să le bagi în mașina de spălat!

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg