Ce alegi: chefir, sana, lapte bătut sau iaurt?

1 77071 original jpg jpeg

 Stai minute în şir în faţa rafturilor cu lactate? Chefir, sana, iaurt, lapte bătut... Toate sunt produse acide care se obţin prin fermentarea controlată a laptelui, dar între ele există diferenţe nutriţionale importante.

Chefirul, bun în caz de intoleranţă la lactoză

Chefirul nu conţine lapte praf, potenţiatori de gust şi agenţi de îngroşare, cum au alte produse. Singurul aspect care influenţează gustul, de la o marcă la alta, este timpul de fermentare. Chefirul este mai acru decât iaurturile, deoarece are în componenţa sa drojdii fermentate. Ca densitate şi textură, se situează între laptele bătut şi iaurt. E util în dieta persoanelor cu intoleranţă la lactoză. Conţine o varietate de bacterii despre care se crede că descompun lactoza din stomacul persoanelor care au o deficienţă naturală a enzimei lactice.

Laptele bătut te ajută să slăbeşti

Laptele bătut este o sursă bună de calciu, necesar pentru oase şi dinţi. Conţine proteine şi vitaminele B2, A, D şi protejează împotriva cancerului de colon. Este sărac în acizi graşi, fier si în alte microelemente şi se obţine prin fermentaţie naturală. Mai conţine şi numeroase proteine, ceea ce aduce mai uşor senzaţia de saţietate. Este bun în curele de slăbire. Secretul dietei cu lapte bătut constă într-un singur pahar de 250 ml consumat înainte de fiecare masă. Se asimilează mai bine în comparaţie cu alte produse.

Iaurtul întăreşte sisteml imunitar

Iaurtul este bogat în calciu, proteine şi în vitamina B2, stimulează digestia şi întăreşte imunitatea. Este obţinut din lapte proaspăt sau din smântână pasteurizată, apoi fermentată cu diferite tipuri de bacterii vii. Oferă toate beneficiile laptelui, dar este mai uşor de digerat şi conţine bacterii bune pentru tractul intestinal. Unele studii au demonstrat că are capacitatea de a creşte imunitatea şi de a lupta cu tumorile canceroase.

Sana asigură doza optimă de energie

Sana este un produs lactat recomandat în alimentaţia zilnică. Este un produs obţinut prin fermentarea laptelui de vacă, la fel ca iaurtul sau laptele bătut, dar e mai dulce decât acestea. Diferenţa dintre ele este că sana rezultă din fermentarea acidă a laptelui nefiert, nepasteurizat. Prin scăderea pH-ului are loc coagularea proteinelor. Gustul de sana este mai acid decât alte sortimente de iaurturi. Este o sursă bună de calciu şi minerale, importante în metabolismul osos şi prevenirea tulburărilor acestuia. Asigură o doză de energie şi un aport optim de vitamine.Recente

casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg