Ce căţel să-mi aleg? Un «el» sau o «ea»?

1 49170 original jpg jpeg

Abia după ce te-ai hotărât să-ţi iei un câine vine partea care te pune cu adevărat în încurcătură.Să fie femelă sau mascul?

Alegerea trebuie făcută în funcţie de ceea ce-ţi doreşti de la animăluţ.

Căci există anumite trăsături care predomină la o femelă,iar altele le regăseşti mai mult la un mascul.

Este important să afli care sunt acestea şi să hotărăşti dacă-ţi iei un căţeluş sau o căţeluşă.

Masculii,mai afectuoşi

Drăgălaşi,jucăuşi şi ataşaţi de stăpâni:aşa sunt căţeluşii,în timp ce căţeluşele au predispoziţie spre un temperament independent,deci un pic mai reci cu tine.

Totodată,ele pot să aibă schimbări bruşte de comportament,lucru care la un mascul este mai rar întâlnit. Ei sunt mult mai afectuoşi.

Şi femelele îşi arată afecţiunea faţă de stăpân,dar,după ce petrec un timp cu tine,se retrag în colţul lor. În schimb,un câine acceptă mai multă atenţie din partea ta.

Căţeluşele,grijulii cu copiii

Aproape orice câine poate fi o companie excelentă pentru copii.

Dar sunt unele persoane care susţin că femelele ar fi mai potrivite pentru o familie cu copii mici,deoarece au,prin natura lor,instinctul de a-i proteja pe cei mici,pe care-i simt neajutoraţi.

bbde6b6e9df75afdbc86fdcba545d12b jpg jpeg

Câinii,în schimb,pot fi uneori prea zburdalnici şi prea plini de energie pentru un copil.

«Certurile»,specifice masculilor

Dacă ai deja un căţel şi vrei să-ţi măreşti „familia”,cel mai bine este să-ţi iei un exemplar din sexul opus.

Masculii intră des în conflict,din spirit de competiţie.

c3224b6d7a46f69358b7b3866ebe0b38 jpg jpeg

Dacă neînţelegerile între femele sunt aproape inexistente,chiar nu se poate spune acest lucru şi despre masculi. Motivele pentru care „se iau la harţă” sunt,cum spuneam,chiar femelele sau teritoriul.

Ştiai că…

... odată cu înaintarea în vârstă,femelele devin mai morocănoase,în timp ce masculii rămân la fel de jucăuşi,exact ca pe vremea când erau pui?... masculii vor mai mult decât femelele să-şi mulţumească stăpânul prin tot ceea ce fac?... căţeluşele nu sunt la fel de curioase precum sunt câinii?

a5fe5e9d0afd9dfc3db3618e7d0ea8a2 jpg jpeg

... femelele sunt mai uşor de dresat decât masculii şi sunt mai dispuse să asculte de comenzile tuturor membrilor familiei,nu numai de cele ale persoanei pe care o consideră stâpânul casei?