Ce nu este indicat să cureți cu suc de lămâie. Suprafețe pe care le poate deteriora

Sucul de lămâie este un ingredient de bază pentru igienizarea locuinței, dar când vine vorba de curățarea acestor suprafețe, ar fi bine să îl eviți, deoarece le-ar putea decolora sau deteriora!

image

Lămâia este un agent de curățare natural, eficient și ecologic, datorită proprietăților sale acide și antibacteriene. Poate îndepărta petele și grăsimea de la suprafețele de lucru, din cuptorul cu microunde și chiuvete. De asemenea, este excelentă în neutralizarea mirosurilor neplăcute dn frigider și dezodorizarea coșului de gunoi. 

Citește și acest articol: Lămâia, aliatul tău la curățenie. Cum te ajută să scapi de murdărie 

În mod cert, lămâia este utilă la curățenie, dar nu este indicat la o folosești pe anumite suprafețe și țesături, deoarece compoziția sa acidă poate să povoace daune costisitoare. Spre exemplu, nu este indicat să speli cu suc de lămâie suprafețe din piatră naturală, inclusiv blaturile, podelele, mobilierul și accesoriile, deoarece acidul său poate forma unele pete nedorite. 

Nu este indicat să speli nici podelele din lemn cu suc de lămâie, pentru că acestea se pot decolora și pot căpăta un aspect neplăcut. Evită, de asemenea, să cureți parchetul cu ulei esențial de lămâie! Dacă ai scăpat suc de lămâie pe podea, este indicat să îl cureți cât mai repede pentru a minimiza timpul de expunere la aciditate. De asemenea, evită să cureți suprafețe placate cu alamă cu suc, pentru că acidul le va deteriora! 

Vezi și acest articol: Ceai de ghimbir și lămâie. Cum te ajută să scapi de celulită 

În final, oricât de bună ar fi lămâia la îndepărtarea petelor de pe hainele albe, nu încerca să o folosești și pe obiectele vestimentare colorate! Asta pentru că sucul de lămâie poate să albească hainele, ceea ce duce la decolorarea ireversibilă a obiectelor tale vestimentare preferate. De asemenea, evită să cureți tapițeria și alte lucruri colorate cu suc de lămâie!

INFO: Nu amesteca niciodată înălbitor cu suc de lămâie, deoarece această combinație formează un gaz toxic! 

Sursă foto: Shutterstock