De ce ai din nou praf în casă, deși tocmai ai făcut curățenie
Tocmai ai făcut curățenie în casă și deja observi fire de praf pe obiecte? Nu ești singura persoană căreia i se întâmplă asta, iar noi îți spunem care pot fi explicațiile fenomenului!
Puține sarcini în viață par la fel de zadarnice precum ștergerea prafului din casă! Oricât de sârguincioasă ai fi, praful se depune imediat, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă curățarea acestuia este suficientă în eliminarea lui?
Ei bine, nu! Sunt mai mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare, când vrei să scapi de praf, pe o perioadă mai lungă.
Citește și: Cum și cât de des ar trebui să ștergem praful
Nu folosești cârpa din microfibră
Poți să ștergi praful cu un pămătuf, cu un prosop de bucătărie sau cu o simplă cârpă pe care o ai în sertare. Este o greșeală, deoarece cu un astfel de obiect mai mult se împrăștie particulele în aer, iar ele se depun la loc.
Cel mai bine este să folosești o cârpă din microfibră, care îndepărtează până la 99% din bacteriile de pe suprafețe, fără să fie nevoie să pulverizezi soluție pe mobilier. Când faci curățenie, șterge praful de sus în jos, astfel încât, toate particulele să cadă pe podea și ulterior să le aspiri sau să le ștergi.
Sfat: Șterge praful înainte să cureți podelele!
Aerul nu circulă corespunzător în casă
Praful se acumulează mai repede într-o încăpere unde circulația aerului este slabă. Dacă bănuiești că aceasta ar putea fi problemă, este bine să deschizi zilnic ferestrele din casă și să pornești ventilatorul sau aerul condiționat, bineînțeles, după ce le-ai curățat corespunzător.
Factori externi
Când te întorci acasă, elementele din exterior, cum ar fi polenul și murdăria, se află deja pe hainele și încălțămintea ta. Un preș ajută la îndepărtarea prafului de pe încălțăminte, la fel și spălarea zilnică a hainelor. Dacă te confrunți cu alergii sau probleme respiratorii, este recomandat să folosești un purificator!
Vezi și: Cum să te bucuri de un aer curat acasă: 7 soluții practice
Ferestrele și ușile nu sunt izolate
Dacă ferestele și/sau ușile din casa ta nu sunt izolate corespunzător, s-ar putea ca particulele de praf să ajungă mai ușor în locuința ta. Așa că, verifică dacă există crăpături sau alte probleme legate de izolație!
Sursă foto: Shutterstock