Ce răsaduri faci toamna asta?

Toamna este cel mai bun moment pentru a planta acele legume ce pot suporta temperaturi mai scăzute.
Unele legume de vară,cum ar fi ardeii,roşiile,castraveţii,fasolea şi dovleceii continuă să crească şi la începutul toamnei,însă nu sunt tolerante la îngheţ şi de obicei,mor atunci când dă îngheţul. Alte plante însă,verdeţurile,rădăcinoasele,cruciformele (cum ar fi broccoli si conopida) şi bulbiii (cum ar fi ceapa),prosperă în acest sezon. Tu ce alegi să plantezi toamna asta?
Verdeţurile
Multe legume cu frunze verzi sunt rezistente la îngheţ şi se dezvoltă bine toamna. Acestea includ muştarul,varza şi napii,spanacul,varza,salata verde şi pătrunjelul. Unii oameni consideră că unele verdeţuri,cum ar fi muştarul şi varza,devin mai dulci la gust după ce au fost afectate de ger. Aceste legume ajung la maturitate relativ repede,între 30 şi 60 de zile.
Rădăcinoasele
Legumele cu rădăcină,cum ar fi sfecla,napii,păstârnacul,ridichile şi morcovii sunt de asemenea,recomandate pentru grădini toamna. Rădăcinile acestor legume sunt tolerante la îngheţ şi continuă să crească în lunile mai reci ale sezonului. Unele dintre aceste plante,inclusiv sfecla,napii şi ridichile,sunt recoltabile în 30 până la 60 de zile. Altele,cum ar fi morcovii,au nevoie până la 80 de zile să se maturizeze.Cruciformele
Varza,varza de Bruxelles,broccoli şi conopida sunt printre legumele cruciforme care sunt tolerante la îngheţ. Aceste legume sunt,de obicei plantate cât mai la începutul sezonului,deoarece necesită adesea mai mult de 80 de zile pentru a se matura. În timp ce frunzele mai mari ale acestor legume pot fi afectate negativ de îngheţ,miezul,de obicei,rămâne proaspăt şi comestibil după această perioadă.
Multe tipuri de legume bulb cresc bine toamna şi pot suporta temperaturi scăzute,chiar sub punctul de îngheţ. Este indicat să plantezi ceapa,usturoiul,prazul şi ceapa eşalotă,chiar la începutul sezonului,de obicei cu 60-90 de zile înainte de momentul preconizat al primului îngheţ. Aceste plante cresc prin toamna şi pot fi lăsate în pământ mult timp după primul îngheţ.