Ce să pui în apă când fierbi ouăle ca să se decojească uşor

3 oua cu bicarbonat jpg jpeg

Dacă vrei ca ouăle roşii de Paşte să se decojească uşor, ţine cont de aceste sfaturi. Iată ce trebuie să pui în apă.

Sucul de lămâie este secretul din spatele unor ouă fierte foarte bine, dar care rămân cu coaja intactă, chiar dacă au fost ţinute mai mult timp la temperaturi ridicate.

Tot ce trebuie să faci este să ungi ouăle crude cu zeamă de lămâie, înainte să le pui la fiert. Vei observa cum coaja acestora nu se va mai crăpa în timpul fierberii.

Citeşte şi: Câte ouă poţi mânca de Paşte

De asemenea, zeama de lămâie se foloseşte şi pentru a decoji mai uşor ouăle fierte. În acest caz, trebuie să torni o linguriţă de suc de lămâie în apa în care fierbi ouăle.

Un alt truc este sa adaugi în apa în care fierbi ouăle bicarbonat de sodiu

Ouăle proaspete sunt mai acide, astfel că se decojesc mai greu din cauza faptului că albusul adera mai mult la coajă.

Învaţă să decojeşti ouăle rapid. 5 trucuri geniale.

După ce este ţinut în frigider câteva zile, PH-ul oului creşte, devenind mai alcalin, şi astfel mai uşor de decojit. Pentru a grăbi procesul, se foloseşte bicarbonat de sodiu care creşte alcalinitatea din albuş.



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg