Ce televizor alegi?

1 48306 original jpg jpeg

Plasmă sau LCD? Cu o ofertă atât de bogată, e greu să te hotărăşti ce fel de televizor să cumperi, mai ales că termenii tehnici nu te lămuresc prea mult.

Mărimea contează

Primul lucru pe care trebuie să-l stabileşti este cât de mare să fie televizorul. Diagonala lui trebuie să fie de trei ori mai mică decât distanţa dintre canapea şi aparat. Într-o sufragerie obişnuită de bloc,un televizor cu diagonala de 80-100 cm este mai mult decât suficient.

Verifică sonorul şi imaginea

Când testezi televizorul în magazin,schimbă-ţi locul şi priveşte ecranul din mai multe unghiuri. Unele modele distorsionează imaginea când priveşti ecranul din lateral. Verifică la nivelul maxim calitatea sunetului,să vezi dacă-şi păstrează acurateţea.

Plasmă sau LCD?

Calitatea imaginii,contrastul,culorile vii sunt net superioare la plasmă. Dar şi preţurile,şi consumul de energie sunt mai mari. Televizoarele LCD sunt mai compacte şi mai uşoare decât plasmele,nu au distorsiuni,au un consum mai redus de curent şi sunt mai ieftine.

Ultima invenţie,televizoarele LED

Sunt foarte subţiri,au un consum redus de curent (mai mic decât al plasmelor sau al LCD-urilor),au un contrast foarte bun,o durată mare de funcţionare,culori foarte vii dar... sunt încă destul de scumpe,deoarece au o tehnologie nouă.

Ce mai e nou

Aşa reduci costul facturilor!

Poţi să reduci considerabil costul facturilor tale cumpărând o maşină de spălat cu un consum scăzut de energie. Maşina de spălat F1068QD,de la LG,este potrivită pentru întreaga familie,deoarece are o capacitate mare de spălare (şapte kilograme). Ea mai dispune de programe reglabile şi costă 1.349 lei.

Pentru haine fine şi parfumate

Dacă-ţi place să simţi prospeţimea florilor şi vrei să te simţi răsfăţată de textura catifelată a hainelor,poţi încerca un balsam intens pentru rufe. Silan Perfume Essence conferă hainelor un parfum irezistibil,puternic şi de lungă durată. Produsul este disponibil în două variante noi,Amethyst şi Sapphire. În plus,folosind balsam pentru haine,vei vedea că rufele se calcă uşor şi rapid.

Curăţenie bio cu... portocale

Eşti pregătită pentru curăţenia de primăvară? Poţi alege o serie de produse bio,accesibile ca preţ. Detergentul de la Sodasan este potrivit pentru curăţarea tuturor suprafeţelor din locuinţă. Alcoolul din plante şi extractul de portocale sunt ideale pentru îndepărtarea murdăriei persistente. Produsul este blând cu pielea şi costă în jur de 18 lei (500 ml).