Ce tipuri de locuinţe caută bucureştenii anul acesta

1 79951 original jpg jpeg

Pe 2 martie ia startul primul târg imobiliar al anului, Salonul Imobiliar Bucureşti, unde participă cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari, precum şi cele mai mari companii de consultanţă şi intermediere imobiliară, cu un total de peste 100 de proiecte imobiliare, precum şi oferte de locuinţe din piaţa veche şi apartamente la închiriat. CasoTeca îţi spune ce tipuri de locuinţe caută bucureştenii anul acesta.

Ce tip de locuinţe preferă bucureştenii în 2018?

Specialiştii imobiliari care expun în cadrul SIB estimează că cea mai mare pondere a cererii va merge către garsoniere şi studio-uri pentru achiziţiile în scop investiţional. Se caută şi apartamente de 3 camere pentru uz propriu. Dacă în anii trecuţi clienţii se uitau către un apartament de două camere ca prima achiziţie pentru familie, în 2018 aceştia se uită la locuinţe cu o încăpere în plus.

Ce zone atrag cele mai mari investiţii?

Marii poli de dezvoltare comercială vor atrage în continuare şi dezvoltări rezidenţiale. Primul astfel de caz a fost cel din jurul Barbu Văcărescu – Aviaţiei – Parcul Herăstrău. Urmează acum zonele Grozăveşti – Politehnica şi Timpuri Noi, unde se construiesc atât parcuri de afaceri cât şi noi ansambluri rezidenţiale.

Pe viitor sunt de urmărit Theodor Pallady unde Ikea construieşte al doilea magazin, dar şi zona dintre Romexpo şi Otopeni. Construirea viitoarei linii de metrou care va conecta Bucureştiul de aeroport este unul dintre motive.