Ce trebuie să faci pentru a avea o casă ordonată şi organizată

1 70950 original jpg jpeg

Toţi vrem să fim un pic mai organizaţi. Ceea ce cauzează un stres la exterior, fie că e vorba de multă muncă sau de o casă aglomerată, cauzează sters şi la interior. Nu-i nimic! Cercetătorii spun că totul se poate învăţa. CasoTeca îţi arată ce trebuie să faci pentru a avea o casă ordonată şi organizată.

Chiar dacă acum casa ta arată un pic vraişte,nu trebuie să îţi faci griji. Iată câteva lucruri la care să fii atent/ă şi pe care ţi le poţi însuşi în mod simplu. Cercetătorii au descoperit faptul că de regulă,ai nevoie de 21 de zile pentru a-ţi forma un obicei. Iar dacă stai să te gândeşti,nici nu pare aşa de mult. Cu puţin atenţie,vei putea să scapi de vechile obiceiuri destul de repede.

1.  Fă un loc pentru toate lucrurile

Pune lucrurile acolo unde le foloseşti,nu acolo unde găseşti spaţiu liber. Când vine vorba de a lupta împotriva dezordinii,cel mai important lucru pe care oamenii organizaţi îl fac este să facă loc pentru obiecte în încăperea în care le folosesc. Timbrele stau lângă facturile pe biroul de acasă,iar soluţia pentru îndepărtarea peteleor de pe rufe stă în baie sau în dulapul cu soluţii.

Cu cât sunt mai departe lucurile de care ai nevoie într-o baie,spre exemplu,cu atât înseamnă că vei petrece mai mult timp în a le găsi. Şi există o mare probabilitate să nu le mai pui acolo de unde le-ai luat.