Ce trebuie să ştii înainte de un implant dentar

1 77103 original jpg jpeg

Pierderea dinţilor înseamnă de multe ori, pierderea încrederii în sine şi a poftei de viaţă, de aceea este important ca atunci când ai o problemă dentară să te adresezi medicului stomatolog.

Deşi multe persoane se tem să facă un implant dentar, tehnicile stomatologice au evoluat atât de mult încât durerea şi disconfortul intervenţiei s-au diminuat considerabil. Despre acestea şi despre pregătirea înainte de procedură am discutat cu medicul Gabriel Cojocariu, specialist Implantologie Orală.

Se poate apela la anestezia intravenoasă sau sedarea conştientă în timpul intervenţiei?

Dr. Cojocariu: Pentru pacienţii care au o teamă incontrolabilă de dentist, tehnologia a avansat, astfel încât se practică anestezia intravenoasă la cerere. În unele clinici pacienţii pot beneficia în siguranţă de această procedură, mai ales dacă în echipă există un medic anestezist cu experienţă. Sunt monitorizate funcţiile vitale pe tot parcursul intervenţiei.

Pacientul poate alege tipul de implant sau medicul?

Dr. Cojocariu: Deşi toate implanturile (şuruburile) sunt confecţionate din acelaşi material (titan sau zirconiu), există diferenţe semnificative între ele legate de design, funcţionalitate, cât şi de preţ. Astfel, e bine să te sfătuieşti cu medicul tău înainte de alege varianta care ţi se potriveşte cel mai bine.

Descoperă alte detalii utile despre implantul dentar pe clicksanatate.ro.

Citeşte Click! pentru femei în varianta digitală

image