Ceapa roşie, eficientă în combaterea cancerului
Albă sau roşie? Reţetele de obicei nu specifică, pe principiul „să fie ceapă“, ceea ce nu e neapărat rău, pentru că ceapa e bună oricum ai da-o. Bună la sănătate vrem să zicem.
Dar studiile spun că ceapa roşie e mai puternică decât cea albă în lupta împotriva cancerului, pentru că are o cantitate mai mare de antocianină şi quercitină. Un studiu publicat în 2017 în Food Research International confirmă faptul că ceapa roşie e un adversar redutabil al cancerului şi s-a dovedit a fi fost cea mai eficientă în reducerea numărului de celule canceroase. Tot studiul spune că toate soiurile de ceapă sunt puternice împotriva cancerului, datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi. Antocianina ajută quercitina în atacul asupra radicalilor liberi şi al celulelor canceroase.
Sulful detoxifică
O altă veste bună este că ceapa roşie, pentru mulţi, e preferată cepei albe, pentru că ustură mai puţin. De câte ori, puteţi, înlocuiţi ceapa albă cu ceapa roşie, chiar dacă e olecuţă mai scumpă decât sora ei.
Conţinutul de sulf susţine capacitatea naturală a organismului de a se detoxifica. Sulful stimulează mai multe procese antiinflamatorii, care susţin vindecarea capacitând apărarea împotriva radicalilor liberi.
Sulful face bune legături chimice cu metalele grele din corp şi le elimină din corp.
Quercitina, acest bioflavonoid puternic, ajută la eliminarea excesului de estrogen din corp. Stimulează funcţia hepatică şi elimină agenţii carcinogeni.
Alicina e un antioxidant puternic, foarte eficient în distrugerea patogenilor care slăbesc sistemul imunitar. Combate bacteriile, fungii şi îmbunătăţeşte echilibrul microflorei intestinale.