Cele mai eficiente modalităţi de a scăpa de ţânţari

1 81808 original jpg jpeg

Vara îşi face simţită prezenţa şi ne pregătim de petreceri în aer liber şi alte jocuri, însă una dintre probeleme sunt şi înţepăturile de ţânţari. Ca să nu ai probleme vara aceasta, iată cele mai eficiente modalităţi de a scăpa de ţânţari.

Există câteva lucruri pe care le poţi face pentru a evita să ai ţânţari în casă sau în jurul casei.Îndepărtează apa stătută. Ţânţarii au nevoie de apă stătută pentru a se înmulţi. Şi nici nu e nevoie de multă apă pentru a susţine o colonie de ţânţari. Chiar şi un mic capac al unei sticle de apă poate duce la apariţia ţânţarilor, spune Jody Gangloff-Kaufmann, entomolog la Universitatea Cornell din New York.

Iată cele mai eficiente modalităţi de a scăpa de ţânţari

Asta înseamnă că, dacă ai un mic lac în curte sau în grădină, atunci ar trebui să aibe o pompă pentru recircularea apei. Iar dacă nu ai posibilitatea de a monta o pompă, atunci schimbă apa de două ori pe săptămână. Specialiştii spun că ţânţarii au nevoie de opt zile pentru a se înmulţi. Aşa că schimbarea apei frecvent te va ajuta să nu atragi colonii de ţânţari.

Atenţie şi la sursele de apă de care nu ştii! E posibil ca mica găleată a celor mici să se fi umplut cu apă de la ultima ploaie şi poate stă uitată prin grădină! Aceste locuri pot duce la apariţia ţânţarilor. Caută să nu ai cutii, ghivece sau alte obiecte care pot colecta apă.

De asemenea, dacă ai plante bromelia în grădină, fii atent/ă la ele. Acestea pot colecta apa şi pot deveni un mediu propice pentru micile insecte.