Scapă de ţânţari: 5 preparate naturale pe care le poţi face acasă!

1 58376 original jpg jpeg

Este iarăşi vară şi insectele (în special ţânţarii) încep să-şi facă simţită prezenţa. Pentru a se feri de ele, majoritatea oamenilor aplică pe piele tot felul de soluţii, pline de chimicale.

Multe repelente conţin insecticide/pesticide periculoase atât pentru insecte,cât şi pentru oameni,de exemplu,DEET. Acest pesticid este folosit pentru îndepărtarea vopselelor sau topirea plasticului,existând posibilitatea ca organismul să facă intoxicaţii foarte periculoase atunci când intră în contact cu acesta.

Pielea este cel mai mare organ al corpului şi trebuie să ai mare grijă cum o întreţii. Ceea ce aplici pe piele este absorbit foarte rapid de sânge. Cercetările au arătat că atunci când pulverizezi pe piele o loţiune care conţine DEET,în fluxul sangvin este absorbit 17% din această substanţă. Efectele sunt:iritaţii ale pielii,deficienţe motorii şi de învăţare, disfuncţii ale memoriei.

Aşadar,aplicarea pe piele a soluţiilor care conţin chimicale este foarte nocivă. De aceea,îţi prezint 5 reţete de preparate cu ingrediente naturale,care te vor ajuta să scapi de enervantele insecte. De asemenea,achiziţionează-ţi flacoane de pulverizare fără BPA. Pielea ta îţi va mulţumi!

Preparat extrem de puternic

Ingrediente:

  • 1 l. oţet de mere
  • 2 linguri frunze uscate de salvie
  • 2 linguri frunze uscate de rozmarin
  • 2 linguri frunze uscate de levănţică
  • 2 linguri frunze uscate de cimbru
  • 2 linguri frunze uscate de mentă
  • 1 borcan mare (de sticlă) cu capac

Mod de preparare:

1. Se pun ierburile şi oţetul în borcan şi se închide;2. Se agită bine în fiecare zi,timp de 2-3 săptămâni;3. După 2-3 săptămâni,se scot ierburile,iar lichidul se păstrează în frigider;4. Se diluează cu apă (1:1) şi se pune într-un flacon de pulverizare.

Click AICI pentru alte preparate eficiente împotriva ţânţarilor.