Cele mai frumoase flori perene

1 64052 original jpg jpeg

Există numeroase plante care nu au nevoie de o îngrijire deosebită şi care au viaţă lungă şi ne încântă privirea cu flori frumoase an de an. Plantate toamna sau primăvara, când temperaturile reci le ajută să-şi ia un start sănătos, acestea se numără printre cele mai frumoase flori perene.

Cui nu i-ar plăcea să aibă în grădină flori ce înfloresc în fiecare an? Mai mult,cu cât grija pentru acestea este insemnificantă,caută să dai o pată de culoare casei tale cu unele dintre cele mai frumoase flori perene.

Cele mai frumoase flori perene:Alstroemeria

La noi în ţară planta este cunoscută şi sub denumirea de crin incaş şi este originală din Chile şi Brazilia. De o frumuseţe apare,florile acestei plante îţi colorează grădina în nuanţe de violet şi galben şi portocaliu. Florile au înălţimea medie şi bobocii se deschid atunci când solul nu este foarte fierbinte. Pentru a creşte,floarea are nevoie de cât mai multă lumină,cel puţin patru ore în fiecare zi. În caz contrar,riscă să se dezvolte doar frunzele şi mai puţin florile.

Cele mai frumoase flori perene:Nepeta Cataria

Întâlnită la noi sub denumirea de iarba mâţei,vârfurile acestei flori albastre acoperă spaţiu vast de pământ de la sfârşitul primăverii până la începutul verii. De îndată ce florile încep să cadă,taie planta pentru a încuraja înflorirea viitoare. Florile se transformă într-un adevărat gard viu,de aceea plantează-le într-un loc cu mult spaţiu.

Cele mai frumoase flori perene:Echinacea

Colorată şi rezistentă în faţa ploilor şi a vântului,echinacea are flori mari de un roz-violet cu partea din centru de culoarea cuprului. Creşte cel mai bine în grădini uscate,nesuportând umbra făcute de copaci şi pământul fertil.

Cele mai frumoase flori perene:Coreopsis

Ochiul fetei sau frumuşica aşa cum mai este cunoscută în popor,coreopsis este o plantă potrivită petru grădinile ample. Floarea îţi acoperă curtea întreaga vară cu flori portocalii,care au o tentă roşiatică. Îndepărtează-i părţile ofilite,pentru ca florile să se înmulţească.

Cele mai frumoase flori perene:Nu-mă-uita

Ideală pentru grădinile de pădure uşor umbrite,aceste mici flori de nu-mă-uita albastre,roz sau albe,cu mijlocul galben îţi încântă privirea primăvara. Florile se înmulţesc prin seminţe şi le poţi sădi după ce a trecut pericolul îngheţului.

Credit foto:www.sunset.com