Cele mai frumoase pisici cu blană scurtă

1 68321 original jpg jpeg

Îţi plac pisicile, dar ai tot amânat să alegi una din cauza alergiei pe care o ai la părul sau pentru că nu suporţi să faci curat foarte des când năpârleşte.

Nu e cazul să renunţi la bucuria de a fi stăpâna unei feline domestice din moment ce sunt câteva rase uşor de îngrijit şi care bifează condiţiile tale.

Siameza

Originară din Thailanda,pisica Siameză cucereşte prin eleganţă şi exotism. Este capricioasă inteligentă,vivace,loială,sociabilă şi cea mai comunicativă dintre suratele ei feline domestice. Unii proprietari de Siameze le-ar caracteriza ca fiind chiar gălăgioase. Dacă este lăsată singură prea mult timp,devine apatică şi riscă să se îmbolnăvească.

Se îngrijeşte uşor,mai ales datorită părului ei scurt,care nu necesită periere frecventă. Spre deosebire de alte rase,are o mare nevoie de afecţiune,se ataşează de unul dintre membrii familiei şi devine dependentă de el,ba chiar e posesivă în ce-l priveşte şi geloasă pe cei care stau mai mult decât ea în compania lui.

Ştiai că…

…puii pisicii Siameze sunt albi la naştere? Îşi schimbă culoarea extremităţilor pe măsură ce cresc. Rasa are nu mai puţin de 42 de varietăţi de culoare.

Burmeza

Cum are nevoie de multă atenţie şi afecţiune,Burmeza s-ar simţi foarte bine într-o familie cu copii sau alături de un vârstnic. Surprinde prin energia debordantă şi prin curiozitatea cu care cercetează fiecare colţişor din casă. Suportă greu singurătatea,dar,faţă de alte rase,se simte confortabil alături de un câine sau de o altă pisică Burmeză.

Femela este mai jucăuşă şi mai potrivită pentru prichindei,în timp ce o persoană în etate este mai indicat să opteze pentru un mascul. Un alt atu al ei este că blana ei moale,catifelată se îngrijeşte fără periere la intervale mici de timp,ci doar prin mângâiere cu mâinile umezite. În schimb,nu trebuie exagerat cu hrana,pentru că este predispusă la îngrăşare.

Britanica

Dacă preferi o pisicămai puţin afectuoasă,care să nu lase mult păr,Britanica Shorthair (cu blana scurtă) este o alegere bună pentru tine. Se adaptează bine atât într-un apartament,cât şi la curte,fiind o pisică rezistentă la boli,care poate fi crescută alături de alte animale.

Copiii o vor adora,pentru că e foarte jucăuşă,se caţără,face acrobaţii şi nu-şi pierde drăgălăşenia odată ce a ajuns la maturitate. Mai mult,longevitatea acestei feline este de invidiat,putând atinge şi vârsta de 20 de ani. Chiar dacă are părul scurt,trebuie s-o periezi frecvent,îndeosebi la trecerea de la un sezon la altul,când blana devine mai groasă sau mai subţire,după caz.