Cele mai frumoase rase de iepuraşi

1 48377 original jpg jpeg

Sunt topiţi după morcovi, sunt drăgălaşi şi au cele mai simpatice urechi din lume! Ai ghicit, este vorba despre iepuraşii care poartă tradiţia Sărbătorilor Pascale!

Dacă te gândeşti să-ţi iei un animăluţ de casă,nu ezita să-l alegi chiar pe Urechilă! Iepuraşii sunt animalele de companie ideale,fiind haioşi,dar şi uşor de îngrijit. Trebuie să le asiguri o cuşcă potrivită şi să ai întotdeauna la îndemână frunze de varză şi morcovi,pe care ei îi adoră. Cât despre cei mai frumoşi iepuraşi,iată care sunt aceştia!Iepurele de Angora,cu cea mai frumoasă blăniţă

Un ghem de blăniţă fină şi pufoasă! Acesta este iepurele din rasa Angora,de care te vei îndrăgosti instantaneu. Îl poţi face chiar şi cadou rudelor sau prietenelor,însoţit de un coş plin cu ouă roşii. Ai grijă să-l perii de două-trei ori pe săptămână şi să-l tunzi la trei luni. Este sensibil la variaţiile de temperatură.

simeon stalpnicul png

Rasa californiană,un iepuraş deloc pretenţios

Este un iepuraş special,cu urechiuşele gri,iar restul blăniţei este de cel mai pur alb. În ceea ce priveşte hrana,se mulţumeşte cu morcovi,căci trebuie să roadă tot timpul câte ceva,frunze de salată,cât şi hrană specială,luată de la magazinele de specialitate. Blăniţa trebuie periată în fiecare săptămână.

simeon stalpnicul png

Iepurele Arlechin,colorat şi haios

Ei bine,această rasă a fost botezată aşa din cauza blăniţei pătate. Poate avea combinaţii de culori precum negru cu portocaliu,ciocolatiu cu alb sau gri cu alb şi negru. Originar din Franţa,este un iepure de talie mică,care poate fi crescut fără probleme în apartament. Nu este deloc pretenţios la mâncare (îi cumperi furaje speciale).

simeon stalpnicul png

Neozeelandezul vine din America

Fie alb,fie roşcat,acest iepuraş te cucereşte prin drăgălăşenie şi prin frumuseţea deosebită. Este mereu dornic de joacă,aşa că nu te vei plictisi niciodată lângă el. În ciuda numelui,este originar din America de Nord şi nu din Noua Zeelandă. Nota lui distinctivă sunt ochişorii de culoare roz.

simeon stalpnicul png

Blăniţa albăstruie,caracteristica rasei Chinchilla

Liniştit,cu ochi mari,negri,care tânjesc mereu după atenţia stăpânului:este vorba despre iepurele din rasa Chinchilla. Dacă te hotărăşti să iei un astfel de iepuraş,trebuie să ştii că trăieşte până la 10-15 ani şi că trebuie să fie bine îngrijit. Este indicat să-l hrăneşti de trei ori pe zi.

simeon stalpnicul png