Cele mai jucăuşe, pardon, inteligente, rase de pisici

1 shutterstock 323616602 jpg jpeg

Inteligenţa pisicilor nu este măsurată după cât de repede pot citi o carte sau memora o poezie, ci după cât de bine pot fi instruite, după interacţiunea lor cu alte animale şi după capacitatea lor de a se adapta la noi medii.

În universul omului, pisicile se descurcă destul de bine. Cele de mai jos, însa, sunt considerate printre cele mai inteligente. Sunt rase renumite pentru dorinţa de a explora şi de a transforma mai orice obiect în ... jucărie. Dacă nu eşti atentă, vei putea fi păcălita de pisica ta, uneori.

Arta conversaţiei

Conform statisticilor, pisicile siameze sunt cele mai inteligente din lume. Nu trece zi să nu intre în bucluc din cauza curiozităţii lor, care le îndeamnă să cerceteze, amănunţit, fiecare loc din casă. În plus, sunt foarte vorbăreţe. Le place să te urmarească prin casă şi să observe tot ceea ce faci, necontenind din mieunat. Sunt foarte fericite, însă, atunci când le răspunzi şi faci conversaţie cu ele. Tocmai pentru că sunt foarte deştepte, siamezele se plictisesc uşor, inteligenţa lor având nevoie de continuă stimulare. Deci, menţine-le tot timpul ocupate cu câte o jucărie. Pe lângă că sunt deştepte, sunt şi frumoase. Nu e de mirare că pisicii siameze i s-a oferit rolul principal din filmul de desene animate "Doamna şi Vagabondul".

Cu nasul pe sus

Pisicile abisiniene sunt foarte încrezătoare în ele însele şi îşi dau şi aere de superioritate. Cu toate astea, le place să interacţioneze cu oamenii lor de companie. Pot învăţa să se joace chiar şi "adu băţul". Desigur, nu ca la căţei, cu beţe mari, ci cu obiecte mai mici. Abi, cum mai este poreclită, adoră săriturile şi alpinismul prin casă, aşa că, dacă nu-i cumperi un copac pentru pisici înalt până la tavan, abisiniana ta îşi va crea propriul copac din bibliotecă, draperii sau ce este mai înalt prin casă. Inteligenţa pisicii abisiniene a fost menţionată chiar şi într-un episod din serialul de comedie TV, Simpsons. Când Wiggum întreabă: "Sunt cel puţin la fel de inteligent ca şi o pisică, nu-i aşa, Lou?", Lou răspunde: "De ce rasă e vorba, şefu'? Că am văzut odată o abisiniană care ştia să schimbe canalele la TV".

Atenţie la toaletă

Pisica turcească Van este mare amatoare de căţărări, făcând-o foarte graţios. Este mare şi cam neîndemânatică, având tendinţa să răstoarne lucrurile pe lângă care trece – uneori o face înadins, să vadă ce se întâmplă. Este una dintre puţinele rase căreia îi place apa şi, nefiind atât de slăbuţă pe cât se crede, toaletele pot fi un loc periculos pentru pisica turcească Van. Până şi numele îi vine de la un lac din Turcia, Van, locul de baştină al rasei. Sunt atât de inteligente încât, când le e sete sau au chef de joacă, dau singure drumul la robinetul de apă. Este unul din motivele pentru care nu fac casă bună cu acvariile cu peşti. Ştii şi când se supără sau se enervează – de exemplu atunci când încerci să le iei în braţe – căci li se face năsucul roşu aprins.

 Cine are telecomanda

Nimic mai drăgălaş decât pisica scoţiană cu urechile lăsate, Scottish Fold. I se spune aşa datorită capului rotund şi urechiuşelor aplecate înainte, aproape lipite de cap. Dintre toate rasele, ea este pisicuţa care îşi imită cel mai des omuleţul. Le place se fie în preajma oamenilor şi să facă cam aceleaşi lucruri ca şi ei. Ai s-o vezi adesea că se aşează, ca şi tine, pe canapea, ca să se uite la televizor. Ba chiar este foarte atentă la ce se întâmplă pe ecran. Adoră să înveţe trucuri noi şi se aşteaptă să te joci cu ea cel puţin două jocuri când te întorci de la serviciu. Pisicile Scotish Fold preferă jucării care să le menţină agilitatea, dar şi pe cele care le ascut inteligenţa, gen puzzle.

 Ştiai că...

... Cea mai faimoasă pisică de pe reţelele sociale este Maru? O pisică din rasă Scottish Fold, videourile cu Maru încercând să intre în cutii tot mai mici, au făcut senzaţie, fiind vizualizate de peste 200 de milioane de ori!Recente

Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG