Cele mai murdare obiecte din casă. Le acorzi atenție când faci curățenie?

Când faci curățenie se poate întâmpla să omiți ștergerea unor obiecte din casă. În consecință, ele devin și mai murdare și periculoase pentru sănătate. Iată unde se pot afla cei mai mulți microbi din locuință și află cum îi poți îndepărta! 

image

Potrivit unui studiu al Fundației Naționale de Sanitare, din America, chiuveta din bucătărie are a doua cea mai mare concentrația de microorganisme din casă, scrie „Reader’s Digest”. Pe primul loc este buretele cu care speli vasele, așa că nu uita să îl schimbi regulat! Așadar, este bine să speli cel puțin de două ori pe săptămână chiuveta (lateralele, sita și bateria) cu o soluție formată din detergent de vase, detergent dezinfectant și apă. Lasă soluția să acționeze timp de un minut, apoi clătește și usucă. 

Mașina de spălat haine 

Inclusiv mașina de spălat haine poate fi murdară! Acest aparat poate acumula reziduuri și mirosuri nedorite, care se pot transfera ulterior în hainele tale. Mai mult decât atât, dacă mașina de spălat nu este întreținută corespunzător, aceasta s-ar putea defecta mai repede.

Este bine să o cureți o dată pe lună fie cu un detergent special, fie cu înălbitor. Umple compartimentul pentru înălbitor, selectează un program de o oră cu apă caldă, clătire suplimentară și pornește mașina de spălat. Dacă ai o mașină cu încărcare frontală, nu uita să ștergi săptămânal geamul și garnitura de cauciuc a ușii! De asemenea, curăță regulat compartimentul pentru detergent. 

Citește și: Cum și cât de des ar trebui să ștergem praful 

Plintele

Când ai achiziționat parchetul poate că nu te-ai gândit că va fi necesar să ștergi regulat și plintele, dar pe ele se poate acumula mult praf. Așa că, pentru a le curăța, folosește detergent de vase, o perie moale, o cârpă din microfibră și apă caldă. Amestecă detergentul cu apa, cu peria freacă bine plintele, apoi șterge reziduurile rămase cu cârpa. 

Jaluzelele 

Pe jaluzelele tale se pot afla multe fire de praf, care pot provoca alergii, așa că este bine să le ștergi o dată pe săptămână. Ai nevoie doar de o cârpă din microfibră și de apă. Închide jaluzelele, apoi șterge-le ușor folosind cârpa umedă și șterge din nou cu o altă cârpă uscată sau cu un prosop de bucătărie.  

Vezi și: Cinci pași simpli pe care să îi urmezi pentru a avea o locuință curată

Paharul cu periuțe de dinți 

Când faci curățenie în baie, nu uita să speli paharul în care se află periuțele și pasta de dinți! Potrivit unui studiu, acesta poate fi al treilea cel mai murdar obiect din casă. Pentru a-l curăța, fie îl pui în mașina de spălat vase, fie îl speli manual cu apă fierbinte și săpun de vase. La final, este bine să îl ștergi cu un șervețel dezinfectant. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

coffee 791045 1280 jpg
fructe jpg
Rosii umplute Sursa foto shutterstock 174626549 jpg
Cum sa controlezi transpiratia excesiva Sursa foto shutterstock 1995953054 jpg
produse machiaj ruj mascara fond de ten jpg
geamuri jpg
gătit online foto  Shutterstock jpg
retinol crema hidratanta de fata (1) jpg
166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg