Trucul de curățenie care te ajută să ai vase strălucitoare. Spune adio petelor de apă dură!

Dacă vrei să ai vase curate și strălucitoare, fără pete de apă dură, oțetul de mere te poate ajuta! Îți recomandăm următorul truc, ieftin și sigur atât pentru vesela ta, cât și pentru starea mașinii tale de spălat vase. 

image

După cum deja știm, oțetul are multiple întrebuințări. Se folosește de secole în rețetele culinare, la tratarea multor probleme de sănătate, precum și în gospodărie, la curățarea suprafețelor, ferestrelor și oglinzilor, la combaterea mirosurilor neplăcute și la îndepărtarea petelor nedorite de pe țesături și covoare. Mai mult decât atât, oțetul poate fi soluția excelentă care te ajută să ai vase curate și strălucitoare, fără urme de pete. 

Citește și: Cine este femeia care a inventat mașina de spălat vase automată? 

De ce este bine să pui oțet în mașina de spălat vase automată

Este deranjant să observi că, la deschiderea mașinii de spălat, pe vasele tale persistă pete de apă dură. Din fericire, nu este cazul să cumperi o mașină de spălat vase nouă sau o soluție scumpă! Secretul constă în oțetul de mere alb, ușor acid. Spre deosebire de alte produse de curățare și acizi, oțetul este ieftin și nu conține chimicale. În plus, acest truc este foarte ușor de pus în practică. Ai nevoie doar de puțin oțet de mere și de un vas. 

Trucul care te ajută să ai vase curate și strălucitoare 

Dacă îți dorești să scapi de petele de apă dură de pe vasele și tacâmurile tale, tot ce trebuie să faci este să pui oțet de mere alb într-un vas, să îl poziționezi pe raftul superior al mașinii de spălat vase și să pornești ciclul normal de spălare. Vei observa că, la finalul spălării, farfuriile, paharele și tacâmurile vor fi curate, fără urme de pete de apă dură, scrie „Taste of Home‟. Mai mult decât atât, acest truc poate ajuta la curățarea mașinii de spălat vase și la eliminarea mirosurilor neplăcute.  

Vezi și: Te va surprinde ce obiecte poți curăța și dezinfecta la mașina de spălat vase 

Sfat: Evită să pui oțet în compartimentul de clătire al mașinii tale de spălat vase! Deoarece este acid, acesta poate să deterioreze componentele din cauciuc. 

Sursă foto: Shutterstock