CINCI pași simpli pe care să îi urmezi, pentru a avea o locuință curată

O curățenie generală ar putea dura mult timp, însă există câteva secrete pe care trebuie să le știi și care te-ar putea ajuta, atunci când vrei ca totul să strălucească.

image

Dacă ai de gând să faci curat și să menții prospețimea pe termen îndelungat, atunci există câțiva pași pe care să îi urmezi. În cele ce urmează, vei descoperi câteva trucuri utile pe care să le utilizezi în gospodăria ta, în perioadele în care te decizi să faci ordine.

Iată ce te-ar putea ajuta atunci când faci curățenie generală:

  • Curățenia trebuie să fie efectuată ca la carte, pentru ca totul să strălucească în jurul tău. Când te apuci de curățenie generală, trebuie să ai la dispoziție și aparatele și soluțiile profesionale necesare, care să îți facă munca mai ușoară. De exemplu, parchetul, gresia și covoarele trebuie să fie curățate cu simț de răspundere și să le redai prospețimea, pentru că sunt printre cele în care se îmbibă murdăria și praful. De aceea, ai putea opta pentru un aparat electrocasnic care să te ajute la activitatea din gospodărie. Un aspirator Dyson de la Altex.ro ar putea reprezenta o achiziție utilă, pentru a duce la capăt această sarcină. Pe piață, se poate regăsi sub diferite modele, de la cel cu sac, până la aspiratorul robot care curăță singur.
  • Pe de altă parte, trebuie să acorzi atenție la soluțiile pe care le utilizezi, atunci când speli pardoseala și ștergi praful. Este esențial să utilizezi produse care nu lasă urme, să nu fie foarte uleioase și care să nu dăuneze în timp. Fiecare suprafață trebuie să fie curățată cu soluția potrivită. De exemplu, piesele de mobilier nu pot fi curățate cu produse ce conțin substanțe chimice agresive. Dacă vrei ca lemnul să își păstreze proprietățile pentru un timp îndelungat, atunci poți prepara o soluție acasă, naturală. Într-un recipient torni 120 de mililitri de oțet alb, 60 de mililitri de ulei de măsline și câteva picături de ulei esențial de lămâie sau lavandă. Apoi, ștergi mobila cu o cârpă moale. Lemnul va străluci și soluția va lăsa în urmă prospețime. Oțetul are proprietăți antibacteriene.
  • De asemenea, dacă vrei să îți împrospătezi perdelele și draperiile din casă, poți achiziționa un produs special din comerț. Când intră în discuție spălarea și uscarea lor, trebuie să urmezi instrucțiunile de pe etichete, pentru că pot diferi în funcție de materialul din care sunt fabricate. Pe timpul verii, poți utiliza și un spray special cu lavandă, mai ales dacă vei ține geamurile deschise, pentru a ține insectele la depărtare. În același sens, în cazul așternuturilor, trebuie să urmezi instrucțiunile de spălare.
  • Când vine momentul să spălatului geamurilor, trebuie să iei în considerare două aspecte, și anume dimensiunile lor și materialul din care sunt fabricate. Geamul din sticlă normală se poate spăla cu soluție dezinfectantă, special concepută pentru acesta. Apoi, se va șterge cu o cârpă moale. Asigură-te că nu vei lăsa urme. Dacă ai vitralii, atunci soluția trebuie să o pulverizezi pe o cârpă moale, apoi să ștergi în mișcări circulare suprafața.
  • O altă încăpere căreia trebuie să îi acorzi o importanță deosebită este baia. Cada, dușul, chiuveta, vasul de toaletă, gresia și faianța trebuie să fie întotdeauna curate. Ar fi de preferat să utilizezi produse speciale pentru aceste elemente ale băii. Dacă vrei să adaugi o altfel de prospețime, la final, pulverizează în aer soluție cu miros plăcut (lavandă, citrice). Dacă ai dulap în baie, asigură-te că este aerisit. Pentru ca lucrurile tale să nu fie afectate de umiditatea crescută din încăpere, ar fi indicat să nu le înghesui. De exemplu, prosoapele ar trebui să aibă propriul loc de depozitare.  

A avea o locuință curată și ordonată reprezintă un aspect important pe care să îl respecți în viața de zi cu zi. Ar fi indicat să nu alegi produse de curățenie care sunt agresive cu suprafețele, pentru a nu le dăuna în timp. Asigură-te că pardoseala, faianța, așternuturile și piesele de mobilier strălucesc în casa ta. De asemenea, ori de câte ori este nevoie, utilizează mănuși speciale, pentru ca soluțiile să nu intre în contact cu pielea!

Sursă foto: Pexels.com