Coaja de portocală, medicament pentru multe boli

1 78473 original jpg jpeg

Portocala este fructul cel mai des mâncat în întreaga lume, mai ales în sezonul rece. Însă ceea ce mulţi oameni nu ştiu este că portocala, mai exact coaja, conţine multe substanţe nutritive esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Avem obiceiul de a arunca coaja după ce desfacem portocala, dar a fost demonstrat că ea poate preveni mai multe probleme de sănătate, şi anume:

Ţine sub control colesterolul

Coaja de portocală conţine fitochimicale şi flavonoide – înseamnă că este un remediu natural pentru persoanele care nu reuşesc să ţină sub control colesterolul. Antioxidanţii curăţă arterele, prevenind depunerea grăsimilor pe peretele arterelor şi închegarea vaselor de sânge. În acelaşi timp, coaja de portocală este benefică pentru sănătatea inimii – reduce riscul de hipertensiune şi atac de cord.

Combate arderile stomacale

Compuşii activi prezenţi în coaja de portocală au efecte alcaline, reducând nivelul de acid din stomac – acidul este cel care provoacă cele mai multe probleme de sănătate.

Previne bolile respiratorii

Coaja de portocală conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât sucul de portocale. Acesta este motivul pentru care coaja de portocală întăreşte sistemul imunitar. Pot fi prevenite afecţiuni ca: bronşită, răceală, gripă, astm, alergii ect.

Îmbunăţeşte sănătatea orală

Coaja de portocale reîmprospătează respiraţia, ţine sun control bacteriile şi previne petele galbene de pe dinţi. Uleiurile esenţiale creează o barieră de protecţie împotriva bacteriilor infecţiilor asociate acestora. În plus, coaja de portocale este recomandată persoanelor cu dinţi sensibili.

Stimulează pierderea în greutate

Acest fruct este scăzut în calorii şi conţine fibre. De asemenea, are proprietăţi detoxificante care stimulează procesul de pierdere în greutate. Prin consumul unui ceai făcut din coajă de portocală este accelerat procesul de detoxificare a organismului, eliminând toate toxinele acumulate. În plus, oferă un sentiment de saţietate.

Are proprietăţi antibacteriene

Pe lângă antioxidanţi şi fenoli, coaja de portocală are şi proprietăţi microbiene şi antibacteriene. Atât fructul, cât şi sucul luptă împotriva bacteriilor şi agenţilor străini, inclusiv E.coli.