Coaja de portocală, medicament pentru multe boli

1 78473 original jpg jpeg

Portocala este fructul cel mai des mâncat în întreaga lume, mai ales în sezonul rece. Însă ceea ce mulţi oameni nu ştiu este că portocala, mai exact coaja, conţine multe substanţe nutritive esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Avem obiceiul de a arunca coaja după ce desfacem portocala, dar a fost demonstrat că ea poate preveni mai multe probleme de sănătate, şi anume:

Ţine sub control colesterolul

Coaja de portocală conţine fitochimicale şi flavonoide – înseamnă că este un remediu natural pentru persoanele care nu reuşesc să ţină sub control colesterolul. Antioxidanţii curăţă arterele, prevenind depunerea grăsimilor pe peretele arterelor şi închegarea vaselor de sânge. În acelaşi timp, coaja de portocală este benefică pentru sănătatea inimii – reduce riscul de hipertensiune şi atac de cord.

Combate arderile stomacale

Compuşii activi prezenţi în coaja de portocală au efecte alcaline, reducând nivelul de acid din stomac – acidul este cel care provoacă cele mai multe probleme de sănătate.

Previne bolile respiratorii

Coaja de portocală conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât sucul de portocale. Acesta este motivul pentru care coaja de portocală întăreşte sistemul imunitar. Pot fi prevenite afecţiuni ca: bronşită, răceală, gripă, astm, alergii ect.

Îmbunăţeşte sănătatea orală

Coaja de portocale reîmprospătează respiraţia, ţine sun control bacteriile şi previne petele galbene de pe dinţi. Uleiurile esenţiale creează o barieră de protecţie împotriva bacteriilor infecţiilor asociate acestora. În plus, coaja de portocale este recomandată persoanelor cu dinţi sensibili.

Stimulează pierderea în greutate

Acest fruct este scăzut în calorii şi conţine fibre. De asemenea, are proprietăţi detoxificante care stimulează procesul de pierdere în greutate. Prin consumul unui ceai făcut din coajă de portocală este accelerat procesul de detoxificare a organismului, eliminând toate toxinele acumulate. În plus, oferă un sentiment de saţietate.

Are proprietăţi antibacteriene

Pe lângă antioxidanţi şi fenoli, coaja de portocală are şi proprietăţi microbiene şi antibacteriene. Atât fructul, cât şi sucul luptă împotriva bacteriilor şi agenţilor străini, inclusiv E.coli.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg