Coaja de portocală, medicament pentru multe boli

1 78473 original jpg jpeg

Portocala este fructul cel mai des mâncat în întreaga lume, mai ales în sezonul rece. Însă ceea ce mulţi oameni nu ştiu este că portocala, mai exact coaja, conţine multe substanţe nutritive esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Avem obiceiul de a arunca coaja după ce desfacem portocala, dar a fost demonstrat că ea poate preveni mai multe probleme de sănătate, şi anume:

Ţine sub control colesterolul

Coaja de portocală conţine fitochimicale şi flavonoide – înseamnă că este un remediu natural pentru persoanele care nu reuşesc să ţină sub control colesterolul. Antioxidanţii curăţă arterele, prevenind depunerea grăsimilor pe peretele arterelor şi închegarea vaselor de sânge. În acelaşi timp, coaja de portocală este benefică pentru sănătatea inimii – reduce riscul de hipertensiune şi atac de cord.

Combate arderile stomacale

Compuşii activi prezenţi în coaja de portocală au efecte alcaline, reducând nivelul de acid din stomac – acidul este cel care provoacă cele mai multe probleme de sănătate.

Previne bolile respiratorii

Coaja de portocală conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât sucul de portocale. Acesta este motivul pentru care coaja de portocală întăreşte sistemul imunitar. Pot fi prevenite afecţiuni ca: bronşită, răceală, gripă, astm, alergii ect.

Îmbunăţeşte sănătatea orală

Coaja de portocale reîmprospătează respiraţia, ţine sun control bacteriile şi previne petele galbene de pe dinţi. Uleiurile esenţiale creează o barieră de protecţie împotriva bacteriilor infecţiilor asociate acestora. În plus, coaja de portocale este recomandată persoanelor cu dinţi sensibili.

Stimulează pierderea în greutate

Acest fruct este scăzut în calorii şi conţine fibre. De asemenea, are proprietăţi detoxificante care stimulează procesul de pierdere în greutate. Prin consumul unui ceai făcut din coajă de portocală este accelerat procesul de detoxificare a organismului, eliminând toate toxinele acumulate. În plus, oferă un sentiment de saţietate.

Are proprietăţi antibacteriene

Pe lângă antioxidanţi şi fenoli, coaja de portocală are şi proprietăţi microbiene şi antibacteriene. Atât fructul, cât şi sucul luptă împotriva bacteriilor şi agenţilor străini, inclusiv E.coli.



Recente

Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg