Combinaţii alimentare pentru diabetici

1 77140 original jpg jpeg

Dacă suferi de diabet zaharat de tip 2, ştii foarte bine că trebuie să mănânci alimente cu indice glicemic scăzut. Acest lucru te ajută pe tine (pe diabetici) să te asiguri că mănânci alimentele adecvate pentru menţinerea nivelului ideal de zahăr din sânge.

Mai mult, combinarea carbohidraţilor cu proteine sau grăsimi va ajuta la menţinerea diabetului sub control. Includerea proteinelor în alimentaţia zilnică va întârzia creşterea nivelului de glucoză comparativ cu momentele în care consumi doar carbohidraţi. 

De asemenea, este esenţial să ţii cont de mărimea cantităţii de carbohidraţi şi să le menţii pe tot parcursul zilei. Iată ce combinaţii de alimente trebuie să faci când ai diabet (ele te ajută ţii sub control cantitatea de zahăr din sânge.

Pâine din cereale integrale cu avocado

Trebuie să optezi pentru cerealele integrale bogate în zahăr. Combină-le cu grăsimi sănătoase - avocado – pentru a te bucura de un mic dejun delicios.

Adaugă seminţe de chia în smoothie-ul de dimineaţă

Seminţele de chia sunt sursă importantă de fibre, ele fiind cele care reduc nivelul de zahăr din sânge după o masă bogată în carbohidraţi. Includerea lor în băuturile de dimineaţă te fac să te simţi sătulă şi mai energică, îmbunătăţind digestia. Reduci astfel riscul de creştere a nivelului de zahăr din sânge.

Ca gustare - măr sau nuci

Combinaţia substanţelor nutritive din nuci şi măr - grăsimile sănătoase, fibrele şi proteinele - au capacitatea de a menţine sub control nivelul glicemiei după ce ai mâncat.

Peşte şi vin

Un pahar mediu de vin poate scade nivelul de zahăr din sânge la anumiţi oameni. În plus, diabeticii trebuie să combine să bea un pahar de vin când mănâncă la cină peşte. A fost demonstrat că peştele şi vinul au capacitatea de a scade glicemia când este crescută.

Măr, unt de arahide şi ciocolată neagră

Pune într-un bol câteva felii de măr. Adaugă peste ele unt de arahide şi ciocolată neagră topită. Acesta este cel mai bun desert pentru diabetici. Ei nu trebuie să îşi mai facă griji când mănâncă ceva dulce că le va creşte glicemia.

Iaurt grecesc şi fulgi de ovăz

Iaurtul este sursă de proteine, carbohidraţi şi grăsimi şi este perfect pentru diabetici pentru micul dejun. Împreună cu fulgii de ovăz, iaurtul are capacitatea de a ţine sub control nivelul de zahăr din sânge şi reduce pofta de mâncare.