Criteriile după care să-ţi alegi cafeaua

1 76820 original jpg jpeg

Cafeaua, cea mai îndrăgită băutură de la micul dejun este una dintre principalele surse de antioxidanţi. Aceştia contribuie la reducerea apariţiei bolilor de inimă şi a cancerului, însă trebuie să ai grijă la tipul de cafea pe care ţi-l cumperi dacă vrei să te bucuri din plin de proprietăţile sale. Iată care sunt criteriile de care ar trebui să ţii cont!

Alege un sortiment organic

Din păcate, cafeaua se clasează pe cel de-al treilea loc al celor mai stropite culturi agricole cu chimicale, pe cel de-al doilea loc clasându-se cea de bumbac, iar în fruntea clasamentului tutunul. Uită-te pe ambalaj şi alege cafeaua care are certificat USDA, care atestă faptul că boabele de cafea nu au fost stropite cu pesticide sau îngrăşăminte sintetice şi nici nu au fost folosite organisme modificate genetic.

Preţul nu reflectă mereu calitatea

Vei putea cădea în capcana de a crede că o cafea scumpă este automat mai bună şi sănătoasă, însă acest lucru depinde de felul în care au fost obţinute şi de ţara din care provin. Cea mai mare producţie de cafea este în Brazilia, cu 5.7 miliarde de tone de cafea produsă într-un singur an. Totodată, Brazilia este şi cel mai mare utilizator de pesticide, foarte dăunătoare pentru mediu, dar şi pentru sănătate.

Standardele de calitate ale mediului

În timp ce cafeaua organică este crescută în general la umbra altor copaci şi a altor plante (de exemplu la umbra copacilor de avocado), cei mai mulţi cultivatori de cafea taie pădurile pentru a crea o plantaţie expusă în totalitate la lumina solară. Dacă eşti preocupată de sănătatea ta şi de impactul asupra mediului, caută produsele care au înscripţionat pe etichetă „certified by Rainforest Alliance“, „certified by the Smithsonian Migratory Bird Center“ sau „fair trade“.Recente

obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg
Tort cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2150379391 jpg
ameteli jpg
freepik com jpg
shutterstock 181934495 jpg
Nelly Furtado jpg
Î i dore ti sa ara i mereu impecabil Iata Top 5 modalita i prin care te po i asigura ca vei arata mereu irepro abil  jpg
Siropul de tuse periculos pentru copii  Sursa foto shutterstock 65331178 jpg
50 de ani jpg
moda jpg
Vizita la ginecolog  Sursa foto shutterstock 2140229091 jpg
shutterstock 1184461372 jpg
Piele sanatoasa jpg
Picture13 png