Cum ajută terapia cu lumină la creşterea libidoului

1 72527 original jpg jpeg

Terapia cu lumină, frecvent utilizată pentru tratarea depresiei sezoniere, poate creşte libidoul la bărbaţii care se luptă cu un apetit sexual scăzut, arată un studiu realizat de cercetătorii italieni. Iată cum ajută terapia.

Cercetătorii italieni susţin că bărbaţii expuşi doar două săptămâni la lumina puternică (ce imită razele solare) au manifestat o creştere a testosteronului cu până la 50%,iar nivelul de satisfacţie sexuală a fost triplat.

În lunile de iarnă libidoul scade

Cercetarea a pornit de la descoperirea care arată că în lunile de iarnă testosteronul scade şi începe să crească treptat în lunile de primăvară,atingând cotele cele mai înalte în perioada verii. Astfel,oamenii de ştiinţă s-au gândit că lumina solară ar putea avea un rol în creşterea testosteronului. De aici până la concluzia că expunerea la o sursă de lumină intensă creşte dorinţa sexuală a bărbaţilor nu a mai fost decât un pas.

Terapia cu lumină se foloseşte deja în medicină

Fototerapia se foloseşte deja în tratarea anumitor probleme de sănătate,cum ar fi depresia sau anxietatea,de aceea cercetătorii au luat în calcul posibilitatea ca terapia să dea rezultate şi în cazul bărbaţilor cu libidoscăzut. Deşi femeile nu au fost implicate în proiect,nu este exclus ca acelaşi efect să îl aibă şi asupra lor.

Citeşte şi: 7 minciuni despre sex pe care bărbaţii le spun în mod frecvent

Rezultatele cercetării

La studiu au participat 38 de bărbaţi cu libido scăzut. Aceştia au fost împărţiţi în două grupuri-unul fiind expus timp de 2 săptămâni câte o jumătate de oră,zilnic,la lumina artificială a unor lămpi asemănătoare luminii solare (cu rol de reglare a secreţiei de melatonină-hormonul somnului) şi de serotonină. Cei din grupul al doilea au fost expuşi la lumină artificială normală,fără efecte terapeutice. La finalul acestei perioade,bărbaţii din primul grup au înregistrat îmbunătăţiri considerabile ale nivelului de testosteron,iar dorinţa sexualăera în parametri normali. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu bărbaţii din al doilea grup.

Citeşte şi: Pilulele contraceptive pot cauza îngrăşarea?

Cercetătorii sunt optimişti

”Terapia cu lumină a fost folosită cu succes în trecut pentru tratarea anumitor forme de depresie,dar noul studiu sugerează că ar putea fi folosită cu rezultate foarte bune şi în tratarea problemelor de libido în cazul bărbaţilor”,spune  profesorul Eduard Vieta,preşedintele Departamentului de Psihiatrie şi Psihologie de la Universitatea Barcelona.

Acum,persoanele care suferă de libido scăzut iau tratamente care implică injecţii cu testosteron,anidepresive şi alte medicamente. Oamenii de ştiinţă spun că terapia cu lumină oferă aceleaşi rezultate pozitive,dar fără reacţiile adverse care apar în cazul soluţiilor folosite în prezent.Recente

Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg