Cum ajută terapia cu lumină la creşterea libidoului

1 72527 original jpg jpeg

Terapia cu lumină, frecvent utilizată pentru tratarea depresiei sezoniere, poate creşte libidoul la bărbaţii care se luptă cu un apetit sexual scăzut, arată un studiu realizat de cercetătorii italieni. Iată cum ajută terapia.

Cercetătorii italieni susţin că bărbaţii expuşi doar două săptămâni la lumina puternică (ce imită razele solare) au manifestat o creştere a testosteronului cu până la 50%,iar nivelul de satisfacţie sexuală a fost triplat.

În lunile de iarnă libidoul scade

Cercetarea a pornit de la descoperirea care arată că în lunile de iarnă testosteronul scade şi începe să crească treptat în lunile de primăvară,atingând cotele cele mai înalte în perioada verii. Astfel,oamenii de ştiinţă s-au gândit că lumina solară ar putea avea un rol în creşterea testosteronului. De aici până la concluzia că expunerea la o sursă de lumină intensă creşte dorinţa sexuală a bărbaţilor nu a mai fost decât un pas.

Terapia cu lumină se foloseşte deja în medicină

Fototerapia se foloseşte deja în tratarea anumitor probleme de sănătate,cum ar fi depresia sau anxietatea,de aceea cercetătorii au luat în calcul posibilitatea ca terapia să dea rezultate şi în cazul bărbaţilor cu libidoscăzut. Deşi femeile nu au fost implicate în proiect,nu este exclus ca acelaşi efect să îl aibă şi asupra lor.

Citeşte şi: 7 minciuni despre sex pe care bărbaţii le spun în mod frecvent

Rezultatele cercetării

La studiu au participat 38 de bărbaţi cu libido scăzut. Aceştia au fost împărţiţi în două grupuri-unul fiind expus timp de 2 săptămâni câte o jumătate de oră,zilnic,la lumina artificială a unor lămpi asemănătoare luminii solare (cu rol de reglare a secreţiei de melatonină-hormonul somnului) şi de serotonină. Cei din grupul al doilea au fost expuşi la lumină artificială normală,fără efecte terapeutice. La finalul acestei perioade,bărbaţii din primul grup au înregistrat îmbunătăţiri considerabile ale nivelului de testosteron,iar dorinţa sexualăera în parametri normali. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu bărbaţii din al doilea grup.

Citeşte şi: Pilulele contraceptive pot cauza îngrăşarea?

Cercetătorii sunt optimişti

”Terapia cu lumină a fost folosită cu succes în trecut pentru tratarea anumitor forme de depresie,dar noul studiu sugerează că ar putea fi folosită cu rezultate foarte bune şi în tratarea problemelor de libido în cazul bărbaţilor”,spune  profesorul Eduard Vieta,preşedintele Departamentului de Psihiatrie şi Psihologie de la Universitatea Barcelona.

Acum,persoanele care suferă de libido scăzut iau tratamente care implică injecţii cu testosteron,anidepresive şi alte medicamente. Oamenii de ştiinţă spun că terapia cu lumină oferă aceleaşi rezultate pozitive,dar fără reacţiile adverse care apar în cazul soluţiilor folosite în prezent.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg