Cum alegi detergentul de rufe. 5 sfaturi de care să ţii cont

1 65331 original jpg jpeg

Recomandăm cumpărarea hainelor din materiale cât mai naturale şi cu cât mai puţine toxine. Hainele din materiale de calitate vor ţine mult mai mult timp, în plus, se păstrează mai frumos dacă se ţin cont de câteva sfaturi, legate de alegerea detergentului şi păstrarea cât mai bună a lor.

Astăzi nu se mai dă importanţa de altădată hainelor şi îngrijirii acestora. Asta datorită cantităţii de haine din magazine,dar şi din cauza faptului că hainele se schimbă foarte des,deci nu este nevoie să fie neapărat de cea mai bună calitate.

Totuşi,recomandăm cumpărarea hainelor din materiale cât mai naturale şi cu cât mai puţine toxine. Hainele din materiale de calitate vor ţine mult mai mult timp,în plus,se păstrează mai frumos dacă se ţin cont de câteva sfaturi,legate de alegerea detergentului şi păstrarea cât mai bună a lor.

Cum alegi detergentul de rufe – ţine cont de 5 lucruri importante:culoarea şi ţesutul hainei,temperatura la care rezistă,gradul de murdărie şi gradul de înălbire

Culoare şi ţesutul hainelor sunt criterii de bază în alegerea detergentului potrivit. Pentru ţesături fine şi lână sau mătase,ai nevoie de detergenţi speciali. Apoi,culoarea este foarte importantă,trebuie mare atenţie în alegerea detergentului când vine vorba de culorile rufelor. Cele de culoare neagră au nevoie de alt tip de detergent ca cele albe. Apoi,temperatura pentru care a fost făcut detergentul şi gradul de murdărie al rufelor este un alt factor important.

Un alt sfat este să cumperi detergenţi cu cap,funcţie de folosirea lui. Aşadar,dacă ai nevoie de detergent pentru rufe albe,alege un grad de înălbire mai mare şi evită detergenţii lichizi. Pentru înălbire,cei mai eficienţi detergenţi sunt cei sub formă de pudră. Apoi,pentru păstrarea rufelor cât mai mult timp,încearcă să eviţi să foloseşti doze duble de detergent,acestea pot dăuna ţesuturilor.

Cum alegi detergentul de rufe – cum să depozitezi detergentul pentru o eficienţă maximă

Depozitarea detergenţilor,pentru o cât mai mare eficienţă în timp,se face în debara sau cămară,deci în locuri unde nu există umiditate,precum baia. Ar fi bine să nu optezi pentru cel mai ieftin detergent de pe piaţă,acesta are şi cel mai ridicat conţinut de substanţe toxice pentru piele.

Cum alegi detergentul de rufe – detergenţi naturali făcuţi în casă pentru haine cât mai bine păstrate

Iată şi câteva ponturi pentru folosirea unor detergenţi făcuţi chiar în casă. Aceştia păstrează hainele mult mai bine şi nici nu există riscul de dezvoltare al alergiilor. Atunci când vrei o soluţie eficientă pentru diverse pete,iată cum să prepari o soluţie de prespălare:4 linguri de oţet alb,3 linguri de amoniac,1 lingură de detergent lichid,2 linguri de bicarbonat de sodiu şi apă rece.

Amestecă bine toate ingredientele într-un pulverizator,apoi dă pe rufele pătate sau extrem de murdare înainte de a le băga în maşina de spălat. Se adaugă întâi amoniacul,oţetul şi detergentul,se amestecă,apoi când nu mai are spumă,se pune şi bicarbonatul. Se foloseşte imediat şi nu se menţine pe o perioadă prea lungă.

Cine doreşte să prepare în casă un detergent pentru hainele foarte murdare,simplu şi aromat,iată reţeta:10 picături de ulei aromat de grepfrut,10 picături de ulei aromat de lavandă,125 de grame de bicarbonat de sodiu,120 de grame de borat de sodiu,120 de grame de săpun alb ras. Se adaugă picătură cu picătură din uleiuri peste bicarbonatul de sodiu. Boratul de sodiu se încorporează în săpun şi se amestecă bine. Se pune amestecul într-un vas ermetic şi se folosesc 3 linguri de spumă din amestec pentru fiecare spălare.Recente

clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg