Cum decorezi masa de Paşte

1 68675 original jpg jpeg

Ai terminat curăţenia, ai pregătit bucate alese, este momentul să aşezi masa la care se va reuni toată familia, ca să petreacă Sărbătorile Pascale. Iată câteva idei de aranjat masa de Paşte!

Cu câteva obiecte decorative şi cu un buchet de flori,vei avea o masă elegant aranjată în spiritul Sărbătorii şi vei aduce bucuria în sufletele celor dragi. Simbolurile Paştelui-mielul,iepuraşii şi ouăle încondeiate-vor fi „vedetele” zilei.

Joc de culori

Poţi alege o faţă de masă albă,pe care o poţi scoate din anonimat cu şerveţele colorate sub fiecare farfurie. Vesela poate fi cu model floral sau colorată.

Dacă optezi pentru o faţă de masă decorată cu iepuraşi sau cu ouă încondeiate,foloseşte o veselă cât mai simplă,pentru a nu încărca prea mult decorul.

Alege şerveţele de hârtie sau din pânză cu modele pascale,pe care le poţi împacheta cât mai atractiv sau le poţi rula şi prinde cu o fundiţă. Poţi aşeza,în dreptul fiecărei farfurii,o vază micuţă cu un fir de zambilă sau două-trei narcise. Solniţele pot fi în formă de iepuraşi sau de ouă încondeiate.

Accesoriile,sarea şi piperul

La decorarea unei mese festive,există întotdeauna o piesă principală,care se aşază în centrul mesei. De obicei,este o vază frumos aranjată,care nu trebuie să fie mai înaltă decât nivelul bărbiei persoanelor de la masă,astfel ca invitaţii să se poată privi.

Poţi să ornezi un coşuleţ (din răchită sau din bambus) cu iarbă proaspătă,iepuraşi şi cu câteva flori,în care să aşezi ouăle încondeiate. Nu folosi lumânări parfumate,aroma lor o „eclipsează” pe cea a bucatelor.