Cum depozitezi corect hainele de iarnă?

1 73816 original jpg jpeg

Primăvara şi-a intrat pe deplin în drepturi, ceea ce înseamnă că poţi scăpa în sfârşit de hainele groase şi voluminoase. Depozitarea lor te va ajuta să le păstrezi într-o condiţie bună, cât şi să faci mai mult loc pieselor subţiri şi rochiilor vaporoase, în ton cu vremea.

Curăţă-le

Înainte de a le depozita,asigură-te că le-ai spălat înainte. Nu ai vrea să ţii în şifonier haine murdare,nu? Curăţe-le de peteşi împrospătează-le mirosul,dacă vrei să le mai porţi şi anul viitor. Poţi folosi maşina de spălat ceea ce este din bumbac,poliester şi lână şi să duci la curăţat piesele din caşmir şi mătase.

Pune-le în coşuri

În loc să le pui pe rafturile din spate,în speranţa că le vei ascunde cumva,încearcă coşurile de depozitare sau în cutii. Pe lângă faptul că sunt practice,pot fi şi aspectuoase. În plus,aşa eviţi să le trânteşti pe jos atunci când cauţi printre haine.

Separă-le

Să vezi toate lucrurile amestecate la un loc poate fi de-a dreptul copleşitor,aşa că simplifică lucrurile. Pune-le pe categorii,de exemplu:blugi,pulovere,paltoane,veste,etc. Evită să duci cutiile în locuri umede,ca să nu facă mucegai.

Păstrează câteva articole groase la îndemână

Ştii că de multe ori vremea poate fi schimbătoare de pe o zi pe alta,aşa că de ce sa cauţi iar prin hainele groase pe care tocmai le-ai aranjat? Păstrează un pulover,o jachetă şi o pereche de botine mai groase în caz că într-una din zile va fi mai frig afară.

Renunţă la hainele deteriorate

Oricât de mult ţi-ar plăcea o pereche de blugi sau un pulover,dacă arată scămoşate sau cu timpul s-au uzat,le vei păstra degeaba. Desprinde-te de ele şi reciclează-le,poţi de exemplu din tricourile de bumbac pătate să îţi faci cârpe de şters praful.

Vinde sau donează

Piesele vestimentarecare sunt în stare bună,dar pe care nu simţi să le mai porţi sau nu îţi mai vin bine,le poţi vinde în cadrul târgurilor vintage sau pe internet,pe site-urile de profil. Dacă vrei să bucuri şi alţi oameni,oferă-le pur şi simplu cadou prietenilor sau oamenilor nevoiaşi.