Cum dezinfectezi corect buretele de spălat vase, unul dintre cele mai nocive obiecte din casă

Paradoxal, inclusiv buretele de spălat vase trebuie curățat. Asta pentru că, în interiorul său, se pot afla substanțe periculoase pentru sănătate. Există multe metode de a-l curăța, însă una singură s-a dovedit a fi cea mai eficientă. 

image

Buretele de spălat vase este un ajutor de nădejde în bucătărie. Ne bazăm pe el pentru a curăța obiectele în care mâncăm și gătim, însă specialiștii spun că pe cât de util este, pe atât de periculos pentru sănătate poate fi. Mai exact, din cauza structurii sale poroase și din cauza umidității, buretele de vase reprezintă un mediu ideal de reproducere a bacteriilor. În plus, particulele de mâncare rămase în el pot reprezenta alte colonii de bacterii. Dacă nu este dezinfectat corect, buretele de vase poate colecta inclusiv E.coli și Salmonella, scrie Healthline. Unii preferă să arunce bureții după câteva folosiri, însă pentru a evita risipa, noi îți recomandăm să apelezi la cea mai eficientă soluție pentru dezinfectare. 

cuptorul cu microunde, cea mai bună soluție

Încălzirea la microunde poate ucide 99,9% dintre germeni, conform unui studiu al Serviciului de Cercetare Agricolă, din SUA. Cercetătorii spun că dezinfectarea buretelui cu ajutorul microundelor este mai eficientă inclusiv decât spălarea acestui obiect în mașina de spălat vase. Acest lucru se datorează faptului că undele de frecvență radio cresc nivelul de căldură din interiorul buretelui și ucid bacteriile. 

Pont: Pentru a evita contaminarea încrucișată, folosește bureți diferiți pentru blaturi, vase și pentru spălarea alimentelor crude! 

CUM DEZINFECTEZI CORECT BURETELE DE VASE 

Înmoi buretele de spălat vase în apă, apoi îl storci. Îl pui în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 2-3 minute, apoi îl lași să stea acolo 1 minut. Îl scoți din cuptor, storci apa rămasă în el și îl lași să se usuce la aer.

În mod ideal, buretele de spălat vase trebuie să fie dezinfectat o dată pe zi. Dacă îl sterilizezi zilnic, îl poți înlocui la 2 săptămâni.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg