Cum dezinfectezi corect buretele de spălat vase, unul dintre cele mai nocive obiecte din casă

Paradoxal, inclusiv buretele de spălat vase trebuie curățat. Asta pentru că, în interiorul său, se pot afla substanțe periculoase pentru sănătate. Există multe metode de a-l curăța, însă una singură s-a dovedit a fi cea mai eficientă. 

image

Buretele de spălat vase este un ajutor de nădejde în bucătărie. Ne bazăm pe el pentru a curăța obiectele în care mâncăm și gătim, însă specialiștii spun că pe cât de util este, pe atât de periculos pentru sănătate poate fi. Mai exact, din cauza structurii sale poroase și din cauza umidității, buretele de vase reprezintă un mediu ideal de reproducere a bacteriilor. În plus, particulele de mâncare rămase în el pot reprezenta alte colonii de bacterii. Dacă nu este dezinfectat corect, buretele de vase poate colecta inclusiv E.coli și Salmonella, scrie Healthline. Unii preferă să arunce bureții după câteva folosiri, însă pentru a evita risipa, noi îți recomandăm să apelezi la cea mai eficientă soluție pentru dezinfectare. 

cuptorul cu microunde, cea mai bună soluție

Încălzirea la microunde poate ucide 99,9% dintre germeni, conform unui studiu al Serviciului de Cercetare Agricolă, din SUA. Cercetătorii spun că dezinfectarea buretelui cu ajutorul microundelor este mai eficientă inclusiv decât spălarea acestui obiect în mașina de spălat vase. Acest lucru se datorează faptului că undele de frecvență radio cresc nivelul de căldură din interiorul buretelui și ucid bacteriile. 

Pont: Pentru a evita contaminarea încrucișată, folosește bureți diferiți pentru blaturi, vase și pentru spălarea alimentelor crude! 

CUM DEZINFECTEZI CORECT BURETELE DE VASE 

Înmoi buretele de spălat vase în apă, apoi îl storci. Îl pui în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 2-3 minute, apoi îl lași să stea acolo 1 minut. Îl scoți din cuptor, storci apa rămasă în el și îl lași să se usuce la aer.

În mod ideal, buretele de spălat vase trebuie să fie dezinfectat o dată pe zi. Dacă îl sterilizezi zilnic, îl poți înlocui la 2 săptămâni.

Sursă foto: Shutterstock