Cum foloseşti culoarea neagră în decorarea casei
Folosit în decorarea interioarelor, negrul dă un aer elegant, şic. Însă trebuie folosit cu multă înţelepciune.
Culoarea neagră înseamnă eleganţă
Nu uita că absoarbe lumina,şi că,după cum se exprimă specialiştii,„impune respect” – adică,dă şi un aer de austeritate,de severitate. Foloseşte-l pentru a sublinia culori mai deschise. Conform preceptelor Feng Shui,folosirea negrului într-o încăpere e de bun augur,atâta timp cât rămâne „servitorul” celorlalte culori.
Două tipuri de culoare neagră
Trebuie să faci diferenţa între negrul mat şi negrul strălucitor. Cel care dă încăperii un aer mai impozant e negrul mat. Negrul strălucitor,în schimb,dă un aer mai festiv,mai frivol – ba chiar mai seducător. Nu uita că,atunci când foloseşti negru pentru decor,nu trebuie să încarci excesiv încăperea. Linia mobilierului trebuie să fie modernă,ba chiar puţin avantgardistă. Foloseşte obiecte de decor doar pentru a scoate în evidenţă,cu pete de culoare,anumite părţi ale încăperii.
Cu ce culori îl asortezi
Asociat cu culoarea albăşi cu nuanţe de gri,negrul dă acel aer de sobrietate şi eleganţă. Într-un living,poţi alege un tapet cu alb cu motive negre,sobre şi fine. Canapeaua şi fotoliile pot fi în culoarea gri perlat,cu perne negru mat,sau negru mat. Printre perne,poţi strecura câteva de culoare roşu aprins – asta va da o notă „picantă” ansamblului. Decorează măsuţa de cafea cu obiecte sau vase în alb,gri,negru şi roşu. Covorulpoate în nuanţe care se asortează cu culorile din încăpere – sau cel mai bine optează pentru o singură nuanţă.
Pentru o notă accentuată de eleganţă,poţi asorta negrul cu alb şi argintiu sau cu alb şi auriu. Atenţie însă la folosirea culorilor metalice– prea mult înseamnă prost gust.