Cum îl dezveţi de lătratul excesiv

1 47896 original jpg jpeg

Câinii latră, este un obicei normal. Dar care devine extrem de enervant atunci când este singurul lucru pe care patrupedul tău îl face. Iată ce este de făcut!

Acordă-i atenţia cuvenită

Unii câini pot lătra pur şi simplu din plictiseală. De aceea,asigură-te că i-ai acordat destul timp pentru a-şi risipi energia (prin ieşiri în parc,prin plimbarea de dimineaţă sau jucându-te cu el,chiar în casă),astfel încât să nu încerce să-ţi atragă atenţia asupra faptului că se simte neglijat prin lătrat.

Un cuvânt de pedeapsă

Alege o expresie pe care să o foloseşti numai atunci când latră,de exemplu „taci” sau “nu mai lătra”. În timp ce el urlă necontenit,stai în faţa lui şi repetă acest cuvânt pe un ton ferm,dar calm,până când se potoleşte. Nu ţipa la el,căci îl poţi aţâţa mai tare şi nu va face altceva decât să te ignore. Iar de lătrat,va lătra în continuare.

Răsplata mult aşteptată

Unui patruped care s-a potolit din lătrat trebuie să-i arăţi că a făcut o faptă bună. Şi nu-i poţi face acest lucru decât răsplătindu-l. Cu un os delicios sau cu o nouă jucărie,pe care nu le primeşte zi de zi. Şi nu uita să-l mângâi,căci patrupezii adoră acest gest de afecţiune din partea stăpânului. Treptat,el va învăţa că atunci când nu latră,se bucură d eun tratament mai special

Când stăpânul nu-i acasă…

…nu uita să-i laşi jucării,apă şi mâncare proaspete,astfel încât să nu simtă că-i lipseşte ceva şi să nu aibă motiv de lătrat. Dacă locuieşti la bloc,este bine să faci tot posibilul să nu aibă acces în balcon,căci poate vedea cu uşurinţă maşinile de pe stradă,alţi câini,care pot fi nişte stimuli pentru ca el să înceapă să latre,un lucru deranjant pentru vecini.