Cum îngrijeşti Palmierul doamnei

1 47001 original jpg jpeg

Palmierul doamnei (Howea, Kentia), cu frunzele sale lungi şi subţiri, dă o notă exotică oricărei încăperi. Este ideal pentru apartament, în special dacă duci lipsă de spaţiu. Fiind o plantă care creşte în înălţime fără să se ramifice prea mult, nu are nevoie decât de un mic colţ de casă şi de câteva îngrijiri speciale.

Articole pe aceeaşi temă:

Aşa creşte frumos aloe vera!

Ce trebuie să ştii despre bonsai

Foarte elegant,ideal ca decor „viu”,la fel de verde atât vara,cât şi iarna,palmierul doamnei nu e deloc pretenţios când vine vorba de îngrijire. Acest lucru se datorează faptului că în mediul lui natural,unde creşte,în insula Lord Howe de lângă Australia,rezistă foarte bine la furtuni,ploi tropicale şi perioade de secetă. Ba reuşeşte chiar să crească la umbra unor arbori mari. Prin urmare,plantapoate suporta fără probleme lipsa luminii sau a căldurii. Totuşi,ca să te bucuri de ea,trebuie să ţii cont de câteva lucruri de bază:

UDARE:Pune planta într-un ghivecimare,cu găuri de scurgere a apei. Udă-l numai atunci când pământul este uscat.Toarnă-i apă suficientă,până când iese pe găurile ghiveciului. Scurge apoi apa din tăviţă,pentru că altfel rădăcinile pot putrezi.AŞEZARE:Pune ghiveciul într-un zonă fără lumină directă de la soare,cum ar fi holuldin apartamentsau un colţ al unei camere unde să nu-l bată direct razele soarelui. Cel mai bine ar fi să plasezi palmierul în faţa unei ferestre orientate spre nord sau spre est.

TEMPERATURĂ:Preferă temperaturi între 16 şi 25 grade Celsius. Dacă e lăsat la temperaturi foarte scăzute,frunzele sale vor arăta ca şi cum ar fi fost arse.

SEMNE PE FRUNZE:Dacă frunzele sunt galbene,uscate,înseamnă că palmierul duce lipsă de apă. Dacă au o culoare brună,înseamnă că se simte „sufocat” sau agresat. De aceea e bine să aibă puţin spaţiu liber de jur-împrejur.

UMIDITATE:Fiindcă are nevoie de umiditate pentru a se dezvolta,îl poţi stropi din când în când cu apă călduţăsau poţi aşeza în cameră un umidificator.

DĂUNĂTORI:Ca să fereşti palmierul de insecte sau dăunători,curăţă în mod regulat frunzele cu apă călduţă şi săpun(2-3 picături de lichid de spălat vasele la un litru de apă).