Cum îţi dai seama că un prieten suferă de depresie

1 73603 original jpg jpeg

Ai văzut că un prieten de-al tău s-a schimbat. Poate ai observat o schimbare de comportament, limbaj sau atitudine. Îl auzi cum se plânge că e mereu obosit şi irascibil la orice i-ai spune.

Chiar dacă aceste semne te fac să te gândeşti la stresul zilnic,de fapt,îţi pot arăta că apropiatul tău are o depresie.

Ce semne nu ar trebui să ignori?

Prietenul tău se enervează din orice

Majoritatea oamenilor cred că depresia este o tristeţe continuă. Depresia este o afecţiune emoţională iar oamenii care devin depresivi simt o stare de furie şi mânie continuă.

Are probleme cu somnul

Una sau două nopţi albe sunt o nimica toată pentru cei mai mulţi dintre noi. Dar atunci când insomniase acutizează,e clar că problema vine din interior. Este foarte important să îţi găseşti liniştea interioară atunci când ştii că te aflii în pragul depresiei.

Are dureri frecvente

Există o foarte mare conexiune între minte şi trup. Atunci când organismul tău încearcă să fie în armonie cu gândurile tale,poţi să întâmpini dificultăţi la nivelul respiraţiei sau al muşchilor.

Nu are energie

Atunci când se simte obosit şi nu îşi mai găseşte motivaţia,ar putea avea o problemă cu depresia. Orice gând care îl macină îl va face să se simtă vinovat şi îl va determina să devină solitar.

Nu se poate concentra

Atunci când o persoană nu te mai ascultă şi îşi pierde concentrareafoarte repede,e clar că gândurile sale zboară către alte zări. Dacă amicul tău devine impasibil la tot ceea ce îl înconjoară,ar putea fi un semn că are o problemă emoţională.

Cum îl poţi ajuta?

Depresia nu se vindecă într-o zi. Dacă îi eşti prieten adevărat,încearcă să îl înţelegi,să îi acorzi mai mult timp şi să vorbeşti deschis despre suferinţa prin care trece. Fă-l să uite de dezamăgiri! Ieşirile în aer liber îl vor face să se relaxeze şi să se simtă mai bine. Este foarte important ca o persoană să relaţioneze şi să aibă prieteni în jurul său,mai ales în perioadele dificile din viaţa sa.