Cum îți protejezi locuința de hoți în perioada sărbătorilor de Crăciun

Cum vacanța de iarnă se apropie, este bine ca înainte să pleci de acasă, să te asiguri că îți protejezi locuința de posibile furturi. De aceea, îți spunem ce este bine să faci de pe acum. 

image

Vacanțele reprezintă momentul prielnic pentru spargeri, când proprietarii caselor sunt plecați, iar hoții pot ataca mai ușor locuințele. Așadar, fă-ți puțin timp și asigură-te că toate lucrurile vor fi în ordine când vei pleca. 

Ce să faci înainte să pleci în vacanță 

În primul rând, asigură-te că ferestrele și ușile sunt închise corespunzător și evită să lași la vedere obiecte valoroase, cum ar fi bijuteriile, lucrările de artă sau dispozitivele electronice, ce pot fi observate cu ușurință prin geam. Înainte să pleci, este bine să fotografiezi obiectele importante, deoarece, în cazul unei posibile spargeri, o să știi exact ce îți lipsește din casă. 

Dacă locuiești la casă, este important să depozitezi toate obiectele care i-ar putea ajuta pe infractori să spargă geamul sau ușa și intre în locuință, cum ar fi un ciocan. De asemenea, evită să lași o cheie de rezervă înafara casei, deoarece hoții o poate găsi ușor. Mai bine este să i-o dai unui vecin de încredere, până te întorci.  

Citește și: VIDEO Cei mai împiedicați hoți din lume. Cum au reușit să se lase prinși 

Când pleci pentru câteva ore de acasă, o idee bună este să folosești un temporizator pentru luminițele de grădină. În acest fel, o să pară că locuința nu este goală, iar hoții se vor gândi de două ori înainte să pătrundă în casă. 

Ce să faci când te afli în vacanță 

Dacă știi că urmează să primești colete în timp ce ești în vacanță, cere-i unui prieten să ridice pachetul de la ușă. Adesea, pachetele lăsate pentru mult timp în fața locuinței pot fi un indicator clar pentru hoți că nu se află nimeni acasă.

Vezi și: Ponturi să-ți protejezi locuința de hoți. Când au loc cele mai multe spargeri? 

Oricât de tentat ai fi să postezi zilnic imagini din vacanța mult așteptată, autoritățile spun că este mai bine să aștepți să te întorci acasă și după să publici imaginile pe rețelele de socializare. Asta pentru că dacă hoții te-au vizat, cu siguranță, urmăresc momentul oportun pentru a-ți sparge locuința când nu ești acasă.  

Sursă foto: Shutterstock