Cum readuci albul pernelor tale. Metoda care te scapă de petele galbene!

Perna ta s-a îngălbenit și arată de parcă o folosești de prea mult timp? Cu ajutorul acestei metode vei reuși să îi readuci albul imaculat. Ai nevoie doar de câteva produse și de puțină răbdare!

image

Pernele pe care le folosești se pot îngălbeni din mai multe motive. Adesea se întâmplă din cauza transpirației corpului, care pătrunde în pernă și afectează culoarea pernei, dar și din cauza uleiurilor corporale. Expunerea la lumina directă a soarelui este o altă cauză a îngălbenirii, deoarece căldura încălzește și decolorează materialul. Oricare ar fi motivul, nu te grăbi să schimbi pernele, ci încearcă această metodă care promite că te va ajuta să le readuci albul! 

Citește și: La ce riscuri te expui dacă nu îți cureți pensulele pentru machiaj și cum o faci corect 

Cu această metodă, pernele tale vor fi din nou albe!

Din fericire, nu ai nevoie de multe produse pentru ca pernele tale să fie imaculate! Unele dintre ele deja se pot afla în dulapurile tale. 

Ai nevoie de: 1 cană cu detergent de rufe pudră, 1 cană cu detergent pentru mașina de spălat vase pudră, 1 cană cu înălbitor și 1/2 cană cu borax pudă (sau tetraborat de sodiu). 

Metodă: Un prim pas este să verifici dacă pernele tale pot fi spălate. Pe eticheta lor, vei putea observa dacă materialul permite sau nu acest lucru. Dacă da, amestecă toate ingredientele și pune-le într-un vas cu apă clocotită. Pune pernele în amestec și lasă-le să stea în această soluție 30 de minute, apoi întoarce-le pe cealaltă parte. După ce trec cele 30 de minute, selectează un ciclu complet la mașina ta de spălat haine și opțiunea de clătire suplimentară. Pune pernele în mașină, apoi lasă-le să se usuce. Dacă materialul permite, pune pernele în uscătorul de rufe împreună cu 2-3 mingi de tenis pentru uscător. Cu această metodă, pernele tale vor arăta ca noi! 

Și acest articol te poate interesa: Cum îți cureți corect placa de păr și fierul de călcat. Așa vor funcționa mai bine 

  • Pentru prevenirea îngălbenirii pernelor, aerisește-le de cel puțin 2 ori pe săptămână. Acest lucru contribuie la menținerea prospețimii materialului. De asemenea, înainte de culcare, evită să folosești produse cosmetice!  

Sursă foto: Shuuterstock