La ce riscuri te expui dacă nu îți cureți pensulele pentru machiaj și cum o faci corect

Așa cum tenul tău are nevoie de îngrijire, la fel și pensulele pentru machiaj necesită o igienă adecvată. În caz contrar, te poți confrunta cu următoarele probleme. 

image

Tu cât de des îți cureți ustensilele pentru aplicarea machiajului? Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, pentru a preveni acumularea de bacterii, este necesar să le speli la fiecare 7-10 de zile, cu apă și săpun. În caz contrar, ele se pot deteriora, iar tenul și aspectul machiajului tău pot să aibă de suferit. 

Citește și: Produse de înfrumusețare pe care le folosești în mod greșit 

La ce riscuri te expui

Dacă nu sunt spălate în mod regulat, atât pensulele, cât și bureții de machiaj încep să adăpostească bacterii, reziduuri și sebum, substanțe care înfundă porii. Rezultatul? Potrivit dermatologului Anna Chacon, din Miami, murdăria poate declanșa iritații ale pielii, sensibilitate și afecțiuni dermatologice, așa cum este acneea. 

Citește și: Ce ți se poate întâmpla dacă porți machiaj zilnic, indiferent de ten 

În plus, anumite bacterii ar putea provoca și afecțiuni oculare, precum conjunctivita, dar și unele alergii comune. Medicul avertizează: „Pensulele murdare pot să răspândească bacterii și viruși, care duc la boli grave, așa cum este conjunctivita sau infecția cu virusul herpes‟, a spus specialistul, pentru publicația „Best Life‟. „Unii oameni sunt alegici la anumite ingrediente din produsele pentru machiaj, iar lipsa de curățare periodică a ustensilelor poate să provoace reacții alergice‟, punctează dermatologul.

Aspectul machiajului tău va avea de suferit 

Și aspectul machiajului poate să aibă de suferit! Când pensulele de machiaj sunt acoperite cu reziduuri, culorile pe care le-ai aplicat se pot amesteca, iar machiajul rezultat nu va mai fi la aceeași calitate. În plus, perii pensulelor devin uscați, ceea ce provoacă deteriorarea ustensilelor și irită totodată pielea. 

Cum se spală corect pensulele pentru aplicarea machiajului 

Din fericire, poți să eviți ca toate aceste probleme să se întâmple, prin curățarea săptămânală a ustensilelor tale pentru aplicarea machiajului! Iată cum o faci:

Pasul 1: Treci pensulele sub un jet de apă cu apă caldă;

Pausl 2: Aplici săpun antibacterian (lichid) sau șampon în palmă și rotești una dintre pensule, până când sunt îndepărtate reziduurile;

image

Pasule 3: Clăteși bine pensula, iar dacă observi că au mai rămas urme de machiaj, repeți procedura;

Pasul 4: Storci bine perii pensulei și o usuci pe un prosop curat;

Pasul 5: După uscare, poziționezi pensulele pe orizontală sau cu perii în jos. 

Pasul 6: Repeți procedura pentru fiecare pensulă în parte. 

Nu uita să cureți portfardurile și cutiile în care păstrezi pensulele și produsele de machiaj! 

Sursă foto: Shutterstock