Cum să alegi cea mai potrivită pompă de apă dacă locuiești sau ai în plan să te muți la casă

H2O sau apa este esențială pentru viață. Apa provine din subteran, din precipitații sau din surse de suprafață și fără ea, lumea, așa cum o știi, nu poate exista.

image

Ea poate conține diferite gaze (oxigen, dioxid de carbon, dioxit de azot) și diferite minerale, dintre care, unele pot fi dăunătoare pentru sănătatea ta și a familiei tale. Dacă locuiești deja la casă și dorești să te debranșezi de la rețeaua existentă de apă și canalizare, dacă vrei să ai o sursă nouă de apă în curte sau te gândești pur și simplu să te retragi undeva la țară, am pregătit câteva sfaturi practice în legătură cu extragerea apei din surse subterane.

Iată cum poți alege o pompă de apă potrivită

Difereța dintre un hidrofor și o pompă de apă

       În primul rând trebuie să înțelegi care este diferența dintre un hidrofor și o pompă de apă. Hidroforul este un mecanism setat să aspire apa dintr-o sursă subterană aflată la 8-9 metri de suprafață, pe când pompa de apă este un dispozitiv care are capacitatea de a împinge apa la suprafață folosind o presiune mult mai mare. O altă diferență notabilă între hidrofor și pompă este mentenanța. În funcție de sursa subterană de apă, de nivelul precipitațiilor din diferite perioade, este nevoie de amorsare. Această funcție este automată la pompele de apă, pe când la hidrofor, este nevoie să fie făcută manual și este foarte posibil să fii nevoit să apelezi la un profesionist dacă nu ești un adevărat handyman.

Tipuri de pompe de apă și particularitățile lor 

      Există mai multe tipuri de pompe de apă ce pot fi folosite în funcție de nevoile tale. Pe site-uri specializate ca Shop-einstal.ro găsești foarte multe tipuri de pompe. Iată care sunt cele mai folosite:

  • Pompa de apă submersibilă - ea poate fi monoetajată, în cazul apei murdare, sau multietajată, în cazul apei relativ curate. O astfel de pompă bună începe de la un preț de câteva sute de lei și poate ajunge la câteva mii de lei, în funcție de particularități.
  • Pompa de apă de udat grădina - în general este montată la suprafață, iar prețurile nu diferă mult față de prețul pompelor submersibile.
  • Motopompă - este folosită în general în agricultură, dar și în caz de incendii, fiind mult mai performantă și, evident, mai scumpă.

Cum să alegi cea mai bună pompă

Atunci când va trebui să alegi cea mai potrivită pompă pentru tine și gospodăria ta trebuie să ai în vedere de unde vei lua apa, ce caracteristici tehnice trebuie să dețină dispozitivul și termenul de garanție al acestuia. Adâncimea și nivelul de contaminare a apei sunt elementele esențiale în alegerea dispozitivului potrivit. Este important să fii atent și la caracteristicile produsului dorit deoarece unele dispozitive au o putere mai mare și automat un debit mai puternic. Carcasa este și ea importantă și poate fi de inox, aluminiu sau fontă. Toate aceste informații le vei găsi destul de ușor în descrierea produselor de pe ambalaj, dacă mergi într-un magazin fizic, sau pe site-urile specializate. 

      Așadar, dacă ai decis să te muți la casă sau vrei o sursă nouă de apă în curte, poți apela cu mare încredere la variantele de mai sus și vei vedea că, în timp, investiția se va amortiza, ba mai mult, vei fi pe plus și nu va mai trebui să scoți bani din buzunar pentru una dintre cele mai importante resurse de pe pământ: apa.

     sursa foto: pexels.ro



Recente

Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg