Bicarbonatul de sodiu este ieftin și eficient atât în casă, cât și în grădină!

Generații întregi de familii au folosit această pudră miraculoasă în cele mai diverse aspecte ale vieții lor – atât în bucătărie, cât și în restul casei și grădină. Veți fi complet uimiți de cât de simplă devine viața atunci când te poți baza pe un asemenea produs eficient și ieftin!

image

Bicarbonatul de sodiu îți poate estompa disconfortul simțit în urma arsurilor solare, te poate ajuta la curățenie, dezinfectând podelele și tot felul de alte suprafețe, și poate fi factorul esențial pentru a-ți păstra plantele din grădină sau casă în cea mai bună formă posibilă. Ce alte utilizări mai are?

Îndulcește roșiile. Dacă ți-ai făcut o mică grădină în curtea din spatele blocului sau în fața casei și ai plantat câteva legume, e de preferat să presari pe sol puțin bicarbonat, pentru a scade puțin aciditatea pământului și-a ține la distanță dăunătorii care pot ataca frunzele și fructele plantelor tale. În plus, în cazul roșiilor, vor deveni mai dulci și mai gustoase!

Eficient în grădină

Stimulează florile. Mușcatele, begoniile și hortensiile o duc cel mai bine pe pământ alcalin. Așadar toarnă puțin bicarbonat în apa cu cale le uzi, pentru a te bucura de niște flori minunate.

Prelungește viața florilor. O linguriță de bicarbonat pusă în vază va extinde viața florilor și vitalitatea buchetelor tale. Că tot vorbim despre grădină, îngrășământul plantelor tale va fi mult mai eficient dacă va avea în compoziție și bicarbonat. Mai mult, își va pierde din mirosul deranjant. Exact ca nisipul pisicii, dacă are și el presărat puțin bicarbonat pe el.

Curăță vasele de ceramică. Ghivecele sunt mai ușor de curățat dacă strecori și puțin bicarbonat în ele. Acesta este natural, deci nu trebuie să-ți fie teamă că vor rămâne resturi de bicarbonat pe pereții recipientului care va intra în contact direct cu planta. Dimpotrivă, îi va face bine!

Ajutor de nădejde

Înlătură distrugătorii. Puțin birabonat presărat în grădină va îndepărta dăunătorii. Iepurii, furnicile nu îl suportă, așa că vor păstra distanța și nu vor mai gusta din frunzele plantelor tale. Mai mult, acest praf minunat va elimina buruienile. Nu e nevoie să apelezi la sustanțe toxice, ai la dispoziție un pesticid natural!

Același bicarbonat de sodiu înlătură mucegaiul care poate afecta mai multe plante, de la castraveți, căpșuni și vânătă la liliac, struguri, trandafiri și planta sporul casei. Ce trebuie să faci? Fă un spray compus dintr-o linguriță de bicarbonat, una de ulei vegetal și o linguriță de detergent lichid de vase la un litru de apă. Amestecă totul și apoi stropește plantele o dată pe săptămână, seara, pentru un efect optim.

Curăță. După o zi petrecută în grădină, săpând și plantând, ai mâinile pline de pământ. Soluția este tot bicarbonatul de sodiu! El îți curăță mâinile fără să le afecteze în vreun fel. Minunat, nu-i așa?

Foto - Shutterstock