Cum să decorezi o locuinţă închiriată

1 67681 original jpg jpeg

De cele mai multe ori o locuinţă închiriată nu arată exact cum ţi-ai dori, dar nici nu eşti dispus să cheltui prea mult pentru redecorarea spaţiului. Există totuşi soluţii la îndemâna oricui pentru a moderniza interiorul şi a-l adapta preferinţelor, iar pentru asta ai nevoie mai mult de imaginaţie decât de obiecte sofisticate.

O draperie viu colorată sau o operă de artă supradimensionată cu care să acoperi un perete uşor pătat pot da o notă de originalitate casei. Dar mai bine vă lăsăm să descoperiţi propunerile noastre: 

1. Plante vii 

Dacă timpul nu îţi permite să îngrijeşti plante ornamentale în ghivece,optează pentru buchete de flori pe care să le aşezi în vaze cu design deosebit. Pare un truism,însă plantele vii animă locuinţa şi îmbunătăţesc calitatea aerului. În plus,oferă diversitate cromatică şi le poţi asorta uşor cu decorul.

2. Culoare pentru pereţi     

Deşi vopsirea pereţilor este de departe cea mai eficientă metodă pentru a schimba imediat aspectul camerelor,într-o locuinţă închiriată ar fi dificil să faci asta şi să scapi nemustrat de proprietar,mai cu seamă dacă preferi pastelurile. Iată un truc:îţi aminteşti cum arată picturile abstracte ale artistului american Jackson Pollock? Foloseşte mai multe nuanţe de vopsea cu care să acoperi o suprafaţă albă şi creează rapid un tablou supradimensionat pe care să îl aşezi pe un perete. Avantajele sunt că poţi schimba picturile când te plictiseşti de ele şi ai toate şansele să devii un artist apreciat pe măsură ce musafirii vor vedea operele de artă.