Cum să îmbunătățești aspectul bucătăriei tale cu un buget redus

Indiferent că îți place să gătești sau o faci doar de nevoie, atmosfera din bucătăria ta este importantă deoarece îți poate da o stare de bine. Însă, atmosfera este influențată, de cele mai multe ori, de designul ales și de modul în care îți amenajezi bucătăria.

image

Dacă aceasta este învechită sau prea aglomerată, atunci cel mai probabil ești în căutare de modalități prin care o poți schimba.

Dacă îți dorești să îmbunătățești aspectul bucătăriei tale, ai ajuns unde trebuie. Descoperă în continuarea acestui articol 3 metode eficiente care te pot ajuta să obții designul și atmosfera dorită, fără să fie nevoie să investești o sumă consistentă de bani.

1.  Folosește folie autoadezivă pentru dulapuri

Ca să îmbunătățești aspectul bucătăriei tale, nu ai nevoie de înlocuirea mobilierului, în special atunci când dorești să economisești. Ce poți face, în schimb, este să investești într-o folie autoadezivă pentru dulapuri pe care să o folosești pentru mobilierul din bucătărie.

O astfel de folie nu costă mult și, în plus, o găsești în diverse culori și modele. Pentru a te asigura că faci o alegere potrivită, cercetează ofertele disponibile din magazinele de specialitate și alege folia autoadezivă care se potrivește cu designul pe care dorești să îl obții în bucătăria ta. De exemplu, poți alege o folie autoadezivă de nuanță închisă, cum ar fi negru sau verde, pe care să o asortezi cu o chiuveta bucatarie din granit.

2.  Adaugă surse suplimentare de lumină

Atunci când iluminezi bucătăria într-un mod adecvat, acest lucru poate să schimbe total aspectul său, în special în a doua parte a zilei când lumina naturală nu este la fel de puternică. Cel mai probabil, în prezent, ai o sursă principală de lumină care îți oferă vizibilitatea de care ai nevoie în bucătărie. Cu toate acestea, pentru a-i îmbunătăți aspectul, ai posibilitatea de a adăuga surse suplimentare, cum ar fi:

●     bandă LED sub dulapuri – aceasta este ușor de montat și poate oferi un plus de personalitate bucătăriei tale;

●     lampă cu picior – o lampă de podea, cu picior, îți poate oferi un sentiment de intimitate atunci când iei cina și dorești să te bucuri de o lumină mai difuză;

●     spoturi reglabile pe pereți – te pot ajuta să evidențiezi anumite decorațiuni și să obții un design de revistă.

3.  Decorează spațiul cu plante și alte elemente decorative

Decorarea bucătăriei tale cu ajutorul plantelor și a elementelor estetice poate fi de asemenea o metodă bună, și deloc costisitoare, care să te ajute să-i îmbunătățești aspectul. De exemplu, poți să montezi câteva rafturi suspendate pe care să amplasezi plante curgătoare deoarece, în acest mod, nu încarci spațiul disponibil din bucătăria ta, însă te bucuri de prospețimea plantelor și de esteticul său îmbunătățit. Iată câteva exemple de plante potrivite pentru mediul din bucătărie: iedera, bambusul decorativ, arborele banilor, sau ficusul curgător.

Ca elemente decorative, poți opta pentru tablouri cu tematică culinară, coșuri decorative pentru fructe și legume ori covorașe sau preșuri cu modele interesante, care să se integreze perfect cu designul general al bucătăriei.

Folosirea foliei autoadezive pentru dulapuri, includerea în design a unor surse suplimentare de lumină și amenajarea spațiului cu plante și elemente decorative sunt câteva dintre cele mai eficiente metode care te pot ajuta să îmbunătățești modul în care arată bucătăria ta. Partea bună este că aceste metode nu necesită un buget mare și nici prea mult efort, astfel că le poți pune în aplicare chiar de astăzi. Alege metodele care se potrivesc cel mai bine cu designul final pe care dorești să îl obții și bucură-te de o bucătărie modernă și o atmosferă primitoare.

sursă foto: shutterstock.com



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg