Cum să te bucuri de relaxare în grădină, chiar şi în sezonul rece

1 pexels nick bondarev 4353734 jpg jpeg

Vara s-a sfârşit şi poate că te gândeşti cu strângere de inimă că, în curând, va trebui să-ţi aduni mobilierul de pe terasă sau din grădină şi să te retragi în casă pentru relaxare, pentru că afară va fi prea frig. Noi îţi spunem că poţi să-ţi anulezi planurile şi, mai bine, gândeşte-te să-ţi amenajezi spaţiul în aer liber în aşa fel încât să te poţi bucura de el chiar şi în zilele cele mai friguroase.

Este posibil să realizezi asta foarte simplu, cu un încălzitor de terasă. Sunt dispozitive eficiente, care îţi pot ridica temperatura din spaţiul de afară la un nivel foarte confortabil. Cu siguranţă, le-ai văzut pe terasele restaurantelor, dar aceste aparate au fost adaptate şi pentru a putea fi folosite acasă, iar opţiunile sunt generoase.

Iată câteva sfaturi de amenajare a grădinii pentru sezonul rece:

Cum încălzeşti terasa sau grădina

Cum spuneam, soluţia cea mai practică în momentul de faţă este un încălzitor pentru terase. Este uşor de folosit, iar căldura se simte imediat şi pe o arie destul de extinsă. Aşa că, înainte să pleci la muncă, vei putea să te bucuri chiar şi de cafeaua de dimineaţă în aer proaspăt. Poate fi manevrat foarte simplu, pentru că este dotat cu roţi care facilitează deplasarea. Este un echipament extraordinar şi îţi va oferi tot confortul de care ai nevoie pe terasa ta chiar şi în cele mai friguroase zile. Seara va împrăştia o lumină plăcută, aşa că poţi să-ţi inviţi prietenii la o petrecere neaşteptată în aer liber.

Cum mobilezi grădina pentru sezonul rece

Dacă doreşti să te bucuri de grădina ta chiar în sezonul rece, asigură-te că mobilierul pe care îl alegi este rezistent la umezeală şi intemperii. Evident, sunt multe soluţii, însă noi le-am căutat pe cele mai practice şi mai accesibile la specialiştii în amenajarea spaţiilor exterioare.

Astfel, mobilierul fabricat din aluminiu sau fier forjat vopsit este extrem de rezistent la ploaie şi la schimbările de temperatură, aşa că te vei putea bucura de el ani în şir. Însă şi mobilierul realizat din lemn de esenţă tare sau din răchită se adaptează foarte bine la vremea rece şi umedă. Scaunele devin confortabile şi primitoare cu perne pe care le poţi lua în casă când plouă sau ninge.

Instalează-ţi un grătar

Toată lumea ştie că mâncarea făcută la grătar are un gust mai bun, aşa că îţi recomandăm să îl foloseşti şi pe timp de iarnă, iar dacă terasa ta este încălzită, poţi lua masa împreună cu cei dragi în aer liber. Este un dublu câştig: în primul rând, scapi de mirosul puternic şi de fumul din casă, iar apoi este mult mai plăcut să mănânci în aer curat.

Sperăm să sfaturile noastre îţi sunt utile şi te vor ajuta să-ţi transformi grădina sau terasa într-un loc primitor chiar şi în anotimpurile reci.

FOTO: Pexels